Luna Patrata la Clubul Taranului

Vineri, 23 octombrie, am avut parte de un concert Alina Manole in Clubul Taranului, alaturi de Adrian Cristescu si Tudor Olaru. O atmosfera calda, cu mese si lumini difuze, o scena mica, oameni vechi, oameni noi si melodii binecunoscute si dragi.

Seara a inceput cu Amantele, a continuat cu Detalii si am ascultat si cateva poeme, din care am aflat cum putem face dragoste cuminte, fiecare pe partea lui de pat, sau cum ne putem dori mai mult, de cand s-a inventat conceptul de 3 in 1. Alina si-a cerut scuze fata de persoanele indragostite care se aflau in sala, deoarece piesele ei se aseamana mai degraba cu o muzica de divort. Cutia Pandorei a fost redeschisa cu participarea publicului, desi, la inceput, au fost incercari timide de a canta in tandem. Alina a intercalat piesa Wonderful World cu Prietenul ei invizibil, apoi ne-a povestit despre barbatii care doar stau si te privesc frumos fara a face nimic. Sirenele au adus dupa ele o Dragoste in trei („nu stiu cum puteti voi sa suportati melodia asta!“), care s-a transformat mai apoi intr-o Casatorie in stil italian, incununata cu aplauze din partea celor prezenti.

Dupa o pauza de zece minute, Alina si Adrian au urcat pe scena si ne-au spus ce se va intampla When I fall in love. Poemele au continuat si in a doua jumatate a serii, facand trecerea catre „piesele eco“: Duel cu greiere, Manuscris de la Marea Moarta, Colinda copacului si, una din noile piese, in duet cu Adrian, Carabusul, care s-a nascut dupa ce Alina a ascultat la un post de radio pentru copii o poveste despre un carabus cu burta plina de lacrimi.

Cred ca exista o singura dragoste pentru toti, una care ne urmareste indiferent de ani“. Niciodata inger si Iubit de mi-ai fi fost au fost urmate de piesele ceva mai vesele despre iubiri Asa si asa si despre pitici, „pentru ca fiecare are un pitic si eu il am pe-al meu“. Publicul a fost foarte deschis, cantand impreuna cu ei, dansand, aplaudand. La un moment dat, in timpul piesei Asa si asa, Alina a cerut sa fie aprinsa lumina in toata sala, deoarece majoritatea celor de la mese sau a celor care stateau in picioare cantau si gesticulau in acord cu melodia. A urmat Luna patrata care voia sa incheie seara, insa publicul a rechemat-o pe scena, iar Alina a cantat o melodie singura, fara acompaniament. Ultima piesa a serii a fost atat de…atat de… frumoasa.

Un concert reusit si fain, care a incarcat baterii si a linistit suflete intr-o vineri seara, care ne-a facut sa mai radem sau sa mai plangem putin, un concert de la care m-am ales cu o liniste placuta si cu cateva luni patrate.

Sabina Lazar

Post Author: Raluca

2 thoughts on “Luna Patrata la Clubul Taranului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.