Semenic Fest prezintă Gărâna Folk

Atunci când vorbim despre Gărnâna, asocierea muzicală imediată este cea cu Festivalul de Jazz, ce va începe peste doar câteva zile (mai exact, pe 12 iulie), și care a ajuns la cea de-a 16-a ediție. Cu toate acestea, începând cu anul trecut, în jurul satului străjuit de Semenic, se dorește crearea unui nou brand, sub titulatura Semenic Fest.

În 2011, prima ediție a primului mare festival al Banatului (repetiția este intenționată, pentru cârcotași) a adunat mai bine de 5000 de iubitori ai muntelui, ai muzicii bune, și ai sportului. Printre cei prezenți anul trecut la festival se numără Timpuri Noi, Pasărea Colibri  (Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Vlady Cnejevici, Teo Boar), Maria Gheorghiu, Ovidiu Mihăilescu, Ducu Bertzi şi Mihai Neniţă, dar și trupe din afara țării, venite să concerteze în cadrul secțiunii ”Tribute”.

Anul acesta, sub motto-ul O vară fierbinte cu muzică bună la Gărâna, Semenic Fest a debutat cu weekend-ul 15-17 iunie, dedicat fanilor rock. Au cântat Leo Iorga și Pacifica, Celelalte Cuvinte și Timpuri Noi, dar a fost și competiție pentru trupe la început de drum, și parte de recitaluri-tribute dedicate AC&DC sau Queen. Și pentru că Semenic Fest este un brand în conturarea căruia se implică și campania Radio România ”Mișcarea de sănătate, ziua 17 iunie a adus un concurs de orientare și ciclism montan, la poalele munților Semenic.

Și pentru că iulie este dedicat, așa cum spuneam la începutul articolului, festivalului de jazz, continuarea firească vine la începutul lui august – mai exact 3-4 august – cu Gărâna Folk. Este posibil ca suprapunerea cu Festivalul Folk You să le pară deranjată unora. Mai degrabă văd invitația celor de la Gărâna ca o alternativă frumoasă pentru cei care preferă muzica folk printre munți și aproape de pădure, mai degrabă decât în sunetul valurilor și agitația specifică unui festival de mărimea celui din urmă.

Programul muzical al festivalului, la acestă oră, arată astfel:

vineri – 3 august – Didina Curea, Doru Stănculescu&Sorin Minghiat, Nicu Alifantis, Mircea Vintilă

sâmbătă – 4 august – Cristian Buică, Maria Gheorghiu, Ioan Gyuri Pascu, Vasile Șeicaru&Vasile Hoaja, Ducu Bertzi și Mihai Neniță

Pentru cei pasionați de biking, și luna august are o componentă sportivă – astfel, duminică, 5 august, se va desfășura Banat Mountainbike Maraton, competiție care anul trecut a strâns în jur de 700 de participanți la Gărâna.

Semenic Fest este un eveniment organizat de Lupo Touring, alături de campania Radio România ”Mișcarea de Sănătate”.

Post Author: Oana

5 thoughts on “Semenic Fest prezintă Gărâna Folk

  Costin

  (12 July 2012 - 09:00)

  Super! Am aflat acum o saptamana si putin de acest festival si trebuie sa spun ca de-abia asteptam un motiv sa nu mai merg la folk you, festival care nu mai este de ceva vreme folk you ci mai degraba un festival al berii in genul celor Timisoreana si Ursus.

  Acum am inceput sa imi conving prietenii, problema este ca este destul de dificil de ajuns fara o masina personala…
  De asemenea, era frumos sa se intinda pe 3 zile, sa fie si mai multe zile de folk : )

  jocuri geografie

  (21 July 2012 - 13:38)

  Super initiativa. Acum iubitorii folkului vor avea inca un motiv de bucurie. Sper sa fie la fel de popular ca festivalul Folk you:)

  Marius Matache

  (21 July 2012 - 15:50)

  @Jocuri Geografie un festival are nevoie de constanta pentru a creste. depinde doar de organizatori sa tina sus stacheta festivalului.

  Leo

  (3 August 2012 - 10:23)

  Pretul de intrare pentru 1 persoana este de 20 lei pentru ziua de vineri si de 30 lei pentru ziua de sambata.

  VisitFactories - Blog

  (31 May 2014 - 21:05)

  […] Watching the Garana (International) Jazz or (Romanian) Folk Festival Garana Jazz Festival 2013 During 3 evenings, starting from 9 PM, it is possible to attend the […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.