Să smulgem fildeșii din Alifantis

Nicu Alifantis Excelsior 2013Cu toții ne dorim să scăpăm de frig, de ploi și ninsori, să vină definitiv și iremediabil primăvara. Și poate e nevoie de incantații pentru a aduce mai repede soarele în sufletele noastre. Iar unul din cei mai pricepuți mesageri muzicali din muzica folk, Nicu Alifantis, va invită să treceți pragul Teatrului Excelsior la sfârșit de Mărțișor – 27, 28 și 29 martie – pentru 3 zile de vibrații muzicale speciale.

Concertul din 27 martie va sta sub însemnele de spiritualitate ale lui Nichita Stănescu și Zilei Mondiale a Teatrului. Pentru că pe 31 martie se împlinesc 80 de ani de la nașterea lui Nichita. De altfel, între cei doi artiști va exista întotdeauna legătură ce transcende timpul și legile acestuia. Însuși titlul articolului – Să smulgem fildeșii din Alifantis – e un vers scris de marele poet într-o noapte de primăvară (mai exact noaptea de 12 spre 13 aprilie 1983), cu câteva luni înainte de “plecarea” spre alte tărâmuri.

2013 are o însemnătate specială și pentru Nicu Alifantis, pentru că pasionalul brăilean, cu rădăcini greco-macedonene, atinge nu mai puțin de 40 de ani pe scenele lumii, timp în care s-a dăruit în totalitate muzicii de calitate, fie că a fost folkul, muzica de teatru sau orice alt proiect în care s-a implicat.

Biletele pentru cele trei spectacole se găsesc la casieria Teatrului Excelsior sau pe Bilete.ro

Post Author: Marius Matache

3 thoughts on “Să smulgem fildeșii din Alifantis

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.