Mishu Calian Band in vizita la FolkFrate

Serile de miercuri din Iron City, unite de titulatura FolkFrate sunt deja o marca a serilor de folk din Bucuresti, si cu siguranta le puteti regasi si in alte articole de pe site. Dupa un an si mai bine de zile, cu o constanta a echipei, dar si pregatind mereu noi surprize, FolkFrate se regaseste intr-un concept care defineste mai mult decat de un (alt) eveniment folk,  o stare.

Seara de 11 noiembrie a fost una surpriza. E drept, o parte din surpriza fiind divulgata cu o zi inainte, anume prezenta scenica a  Mishu Calian Band, veniti din Cluj. Ca atmosfera pot spune ca surpriza a venit din partea publicului. Un public foarte numeros, dar ascultator cuminte, care a stat mult dupa ora ultimului metrou, care a cantat si a fost aproape de cei de pe scena.

Seara a fost deschisa de gazdele constante ale serii, Jonnie si Mysha, in ritmurile piesei Primavara a formatiei Mar Verde, urmata de una dintre cele mai cunoscute piese ale lui Eugen Avram, Cantec pentru ea. Totul a fost Perfect, pana am primit o VST si un Cantec soptit. Am fost apoi, fiecare dintre noi Libersau asa ceva.

Prima surpiza a fost recitalul lui Dragos Boeru. Surpiza in primul rand pentru el, luat un pic pe nepregatite,  dupa cum a recunoscut  “nu a venit cu lectia invatata”. L-am iertat si l-am ascultat din “recapitulare”. Am ascultat Rar o Romanta cu tonuri de Alifantis, am concluzionat in ritumuri mai alerte cum Poti sa pleci, iar vocea cu tonuri calde si calme a lui Dragos ne-a adus Intelegere. Si nu se putea incheia altfel decat cu indemnul Opreste-ma la tine.

Deja prevazuta surpriza, Mishu Calian, a urcat pe scena cu a lui chitara pentru a ne spune “povestea lui prin ochii ei”, cu piesa A-ntarziat. Umbra ce se afla mereu in prezenta noastra, a adus cu sine un Strigat, dar si pe Tudor Badescu pe scena. Am avut o demostratie despre cum suna folkul “la ei”, prin coverul piesei I’m yours a lui Jason Mraz, moment ce a marcat si aparitia pe scena a percutionistului Sorin Zamfir. Revenind la piese proprii, Mishu ne-a adus aminte de Mitel, piesa cu prezentarea deja marca inregistrata: “compusa cand am ramas ultimul cetatean de pe scara blocului fara centrala termica”. Un nou cover, de data aceasta din zona rock, A rush of blood in the head a formatiei Coldplay.

Cum atmosfera era destul de bine pregatita, Mishu Calian Band a umplut scena cu Tudor Badescu (bass), Richie Bordea (chitara electrica), Sorin Zamfir (percutie) si Mishu Calian (voce, chitara), prezentandu-se drept o trupa “semifolk”. In aceasta formula am ascultat piese deja clasice precum Strunga, Singur pe drum si Creep, dar si cele doua piese cu care cei patru magnifici ardeleni s-au prezentat la Global Battle of Bands acum ceva vreme (si cu care au castigat titlul de “best progressive band”), Viteza sangelui meu si Scrum.

Gazdele serii au revenit pe scena pentru a ne canta Seductie, si cum se simtea parca lipsa unei voci feminine, au invitat-o alaturi de ei pe Cristina Andries, care ne-a adus  Nadir si povestea despre Fata sihastra. Ca intre prieteni, am avut parte de diverse combinatii scenice (Cristina-Mysha-Jonnie-Mishu-Sorin, Mishu-Mysha, si altele), dar cum era trecut de ora 12, subsemnata s-a retras spre casa, lasand in urma o seara frumoasa si rotunda ce a continuat pana la Cantecul bufonului undeva, spre dimineata.

Pentru ForeverFolk,

Oana

[sursa foto]

Post Author: Oana

4 thoughts on “Mishu Calian Band in vizita la FolkFrate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.