Muzica folk dărâmă prejudecăţile şi ajunge în locuri inedite

Zilele de 1 si 2 iulie au fost pline de suprize neasteptate, dar placute, atat din punctual de vedere al locatiilor cat si al organizatorilor. Vineri şi sâmbătă, Marius Matache (Make) alaturi de Folk Band Imperfect (Alex Nichita şi Radu Tudoroiu), au sustinut concerte in Lehliu Gara si Vama Veche.

Ideea de concert folk in micul oras Lehliu Gara a starnit ironii, zambete si multe glume, parand o gluma sau o ambitie de a canta in locatii neconventionale, asa cum le-a numit Cosmin Covei (Tapinarii). Evenimentul de la Lehliu avea sa ne surprinda placut inca de la intrarea in locul de desfasurare al concertului, pizzeria/restaurantul/terasa La Partid. Ne-am convins ca nu exista coincidente cand am aflat ca cel care organiza concertul se numeste…Emil Constantinescu.

Localul este extreme de primitor si pregatit pentru a gazdui concerte. Scena la inaltime, sunet si oameni care se ocupa de sunet pana in cele mai mici detalii. Nu mai spun de organizator care ne-a primit regeste, nestiind cu ce sa ne mai serveasca sau sa ne faca pe plac.

Publicul a fost pe masura. Cu siguranta acestia nu stiau piesele sau artistii de pe scena, insa au fost receptiv si au aplaudat, au prins piesele din mers reusind sa fredoneze refrene intregi.

Seara a fost deschisa de talentele locale, indrumate de Vali Barbu. Si cand spun talente ma refer la talente ce ar putea reusi pe scene mari, una din fetele ce au cantat reusind sa ne surprinda cu vocea ei puternica. Au cantat cover-uri Emeric Imre, Mircea Vintila sau Dinu Olarasu si multi altii.

Au urmat pe scena Make si F.B.I -ul cu  piese proprii  ( Poem cu cai, Zmeul, Marea, pentru ca tot urma concertul din Vama Veche, Dali, piese noi  si nu numai) si cover-uri Pseudofabula, Tanar si liber, Balada pentru Daniela.  La capitolul  cover-uri a urmat o alta surpriza a serii, Daniela Stefan, membra a proiectului Acoustic Bloggers (despre al carei debut puteti citi aici) care a cantat alaturi de baieti Stand by me şi Hit the road, Jack!.

Cum publicul a savurat toate piesele, s-a impus si un bis care a ridicat publicul in picioare la auzul pieselor trupei Phoenix sau a piesei Treceti, batalioane romane Carpatii.

A fost un succes neasteptat pentru ca in ciuda tuturor prejudecatilor, concertul de la Lehliu ne-a demonstrat ca oameni din orase mici si foarte mici pot organiza evenimente mai bine decat un club bucurestean cu pretentii.

Seara nu s-a terminat aici ci au continuat cei care au deschis seara de la Partid, insa noi ne-am continuat drumul spre noua locatie, Vama Veche. Despre concertul din Vamă într-o recenzie viitoare.

zp8497586rq

Post Author: Raluca

3 thoughts on “Muzica folk dărâmă prejudecăţile şi ajunge în locuri inedite

Comments are closed.