Cântece în oglindă (Ep. 25)

De data aceasta, în rubrica deja tradiţională Cântece în oglindă vă prezentăm 2 interpretări ale unor versuri scrise de poetul Radu Gyr venite din partea a doi artişti constănțeni. Primul dintre aceştia este Walter Ghicolescu, folkist, dar şi profesor de matematică, care încearcă mereu prin cântecele sale să demonstreze faptul că “perfecţiunea muzicii este comparabilă cu o limită la plus infinit” şi despre care puteţi citi în amanunt în biografia sa.

Walter Ghicolescu – Cântec deplin

 

Cea de a doua versiune muzicală a textului îi aparţine lui Vali Petcu (pe numele său complet Mihai Valeriu Petcu, pentru a nu fi confundat cu bloggerul Vali Petcu) un artist despre care nu ştim prea multe, dar ale cărui piese le puteţi asculta pe youtube sau trilulilu.

Vali Petcu – Cântec deplin

Seria de articole Cantece în oglindă îşi propune să vă prezinte câte 2 piese care au aspecte în comun (cel mai frecvent textul), dar care sunt interpretate, în versiuni diferite, de 2 artişti diferiţi. Nu ne propunem să stabilim care din cele două piese este mai bună, dar vă invităm să ne spuneţi ce vă place la una din variante.

Mulţumiri Cameliei pentru propunere.

Post Author: Raluca

1 thought on “Cântece în oglindă (Ep. 25)

    claudiu

    (10 March 2012 - 15:31)

    foarte fain cant vali Petcu. din pacate, el nu da concerte, din cate am vorbit cu el. e un cantaret talentat, pe care il ascult cu multa placere. de Walter, nu mai are rost sa zic nimic. are niste piese extraordinare, dar la piesa asta, mai mult imi place cum suna vali:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.