Weekend în București – recomandări

În acest weekend capitală declarată a folk-ului va fi Alba Iulia, în cadrul Festivalului Ziua de Mâine. Chiar și așa, dacă sunteți în București și încă nu aveți planuri, v-am pregătit o serie de recomandări. Pentru acest final de săptămână recomandările vin din două direcții: festivaluri de film și târguri.

Începem cu un festival despre care găsiți detalii într-un articol dedicat: KINOdiseea – festival internațional de film dedicat copiilor. Dar și adulților dornici să se bucure de animații mai vechi sau mai noi. Pe lângă proiecții, oferă o serie de ateliere de creație pentru cei mici.

La Clubul Țăranului, în perioada 15-17 noiembrie  are loc festivalul de film documentar românesc DocuArt Fest. Realizat de Asociația Docuart, cu sprijinul Fundației de Arte Vizuale, festivalul are ca scop promovarea filmului documentar românesc, dar și creșterea numărului de pasionați ai genului, prin deschiderea unor noi căi de comunicare cu publicul. Poveștile documentare sunt organizate pe trei seri distincte (15 noiembrie – zi dedicată tradițiilor, obiceiurilor și vieții de la țară, 16 noiembrie – zi dedicată creațiilor lui Alexandru Solomon, 17 noiembrie – zi dedicată personajelor bine conturate în filmul documentar). Filmele prezentate sunt semnate de Alexandru Solomon, Radu Igazagaz, Diana Deleanu, Titus Muntean, Radu Muntean, Cornel Mihalache, Cătălin Apostol, Valentin Hotea. Intrarea este gratuită.

Pentru amatorii de film altfel și artă psihedelică, Tripoteca reprezintă o alternativă pentru serile de 16-17 noiembrie. Prima ediție a Festivalului de film și artă psihedelică Tripoteca are loc la Cinema Gloria, în serile menționate, de la ora 20:00. Mai bine de 20 de film aparținând unor diverse genuri (documentar, realism, suprarealism, experimental și animație), dar având drept punct comun teme de natură abstractă-halucinantă, așteaptă să fie descoperite. Pe lângă film, în cadrul Festivalului va fi prezentă muzica de gen, expoziții de pictură și de artă digitală. Informații despre program și bilete găsiți pe site-ul dedicat evenimentului: http://www.tripoteca.ro/

Dacă preferați mai degrabă o plimbare la cumpărături în weekend, la Sala Dalles vă așteaptă Escapade a Paris, o nouă ediție a târgului V for Vintage. În perioada 17-18 noiembrie 2012, între orele 11-20, cel mai mare târg de cultură vintage și design românesc, veți găsi într-un singur spațiu mai bine de 100 de expozanți ce aduc colecții special create pentru această ediție de toamnă, în cadrul secțiunilor: design de haine, accesorii și bijuterii, dar și bunătăți și cosmetice bio.

Amatorii de bunătăți tradiționale, dar și iubitorii de artă autohtonă sunt așteptați la Muzeul Țăranului Român, la Târgul de Toamnă Piața Țărănească și Mester(Ești)! – între 16 și 18 noiembrie. Pe de o parte vor exista produse culinare de pe întreg teritoriul țării, de la brânzeturi alese de Sibiu la dulcețuri și ciocolată de casă. Pe de altă parte, meșteri populari și artiști hand made vă vor încânta cu diverse obiecte: ceramică, mic mobilier pictat, bijuterii, obiecte realizate din lemn și altele. Curtea interioară va oferi posibilitatea unei întoarceri în timp, prin obiectele de antichități. Intrarea este gratuită.

Indiferent de alegerile voastre, vă dorim un weekend frumos!

 

Post Author: Oana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.