Votează Premiile ForeverFolk 2012

Premiile ForeverFolkGata, e timpul sa inceapa votul. Premiile ForeverFolk au ajuns la cea de a 4-a ediție, care răsplătește cei mai buni artiști și cele mai bune produse din 2012. Sper sa nu fie ultima ediție, deși premizele cam asta spun, pentru că folkul are nevoie de promovare. Nici în acest an nu va exista o gală, din motive lesne de anticipat.

Votul pentru Premiile ForeverFolk se incheie pe 16 martie la ora 23:59:59. Se poate vota o singură dată de pe același IP. Scutiți efortul de a comenta de ce sunt acestea nominalizările și nu altele, asta a ieșit din nominalizările juraților. De altfel, votul juriului contează în proporție de 50%. Vă spun sincer că pe noi nu ne interesează cine câștigă, ne dorim să câștige folkul. Câștigătorii vor fi anunțați până la sfârșitul lui martie.

Post Author: Marius Matache

21 thoughts on “Votează Premiile ForeverFolk 2012

  […] aveţi treabă cu fenomenul, puteţi să votaţi deja la Premiile ForeverFolk. Iar dacă nu aveţi treabă cu fenomentul, poate o să aveţi după ce ascultaţi câteva piese […]

  Cozleanu

  (4 March 2013 - 18:03)

  Eu spun ca evenimentul folk al anului 2012 a fost “NAPOCA FOLK FESTIVAL” dar nici cel putin nu a fost propus. Sa nu fi auzit juriul de acest eveniment la care au participat aproape toti artistii folk? Care a avut in fiecare seara din cele trei ale festivalului sala CCS plina ( 1000 locuri)si la after in BCJ pana dimineata cu aproximativ 4-500 persoane.

  Marius Matache

  (4 March 2013 - 18:24)

  @Cozleanu chiar crezi ca n-au auzit de un asa eveniment? repet, desi m-am saturat sa o fac: eu doar am centralizat propunerile. in plus, fiecare jurat e major si are dreptul la o opinie, asa cum au si toti cei care voteaza.

  Cozleanu

  (4 March 2013 - 20:00)

  Si la cea mai buna piesa a anului 2012 sunt piese cu mult mai vechi

  Raluca

  (4 March 2013 - 20:12)

  Pe site exista un regulament in care e explcat tot, speram pe intelesul tutuor. Inclusiv de unde se aleg piesele. Mai exact din abumele lansate in acel an. Ca un artist a inclus o piesa pe album dupa 10 ani in care a fost cantata e alta poveste dar care nu o exclude din propunerile juriului.

  Marius Matache

  (4 March 2013 - 21:26)

  @Cozleanu discutia asta apare in fiecare an si pe bune daca am vreo solutie – cum stii daca piesa e aparuta in acel an? eu compun 5 piese in fiecare an, dar cum le aduc la cunostinta juriului? Singura cale de referinta e un album pana la urma.

  Titus

  (4 March 2013 - 23:18)

  Ma bucur ca sunt foarte multi folkisti tineri nominalizati si unii dintre ei chiar in fruntea clasamentelor,..sper ca “juriul de specialitate” sa nu rastoarne pe final situatia asa cum s-a mai intamplat, doar pentru a nu strica reputatia unui artist mai vechi in meserie, ceea ce oricum nu ar stirbi deloc imaginea lui, dar in schimb ar da inca o sansa evolutiei folkului, pentru ca sunt tineri (cativa din pacate) care aduc mult stil modern si e foarte bine ca se inspira de unde trebuie si uita de folk-ul cenaclist prea romanesc.

  cezarfolk

  (5 March 2013 - 07:32)

  Desi nu as fi vrut sa apar aici comentand, nu pot sa nu remarc un lucru cel putin bizar… Puiu are trei piese nominalizate si totusi albumul “Societatea abrupta” nu e nominalizat, in timp ce “Cosma Racoare si alte povestiri…” a lui Evandro, cu o singura piesa nominalizata, este prezent in lista. Din punctul meu de vedere, juriul trebuia sa dea note tuturor albumelor, artistilor si pieselor intrate in competitie iar publcul stabilea apoi cat se poate de obiectiv cat merita fiecare. Asta apropo de castigul pentru folk. Desi pare un discurs pro domo, nu este si ca sa vezi ca nu e asa o sa ma refer la albumul lui Walter Ghicolescu. Oare nu merita nicio nominalizare? Sunt de acord ca orice act de jurizare poate fi comentat, mai ales pe aici, pe malul Dambovitei, unde se scurg tot felul de umori dar uneori e bine sa se intample si asta… Cred ca ar fi fost o solutie un premiu special al publicului, unde sa fie inclusi toti participantii…

  Marius Matache

  (5 March 2013 - 09:11)

  @Titus tinerii artisti au fost propusi tocmai de juriu pentru a fi votati de public, deci nu cred sa aiba cineva ceva cu ei.

  Marius Matache

  (5 March 2013 - 09:12)

  @Cezar daca tu nu te obosesti sa citesti ce am scris mai sus, eu de ce ti-as raspunde?

  cozleanu

  (5 March 2013 - 11:52)

  @Marius Matache, eu nu te-am criticat pe tine ci raman nedumerit cu privire la criteriile avute in vedere de catre juriu atunci cand nominalizeaza o piesa, album sau eveniment folk pentru o categorie dand ca exemplu NFF Cluj care era la o prima editie. La criterii obiective (daca sunt) nu putea fi omis cu toate ca nu mi-ar placea sa cred ca juriul a fost neglijent.

  cozleanu

  (5 March 2013 - 12:03)

  @Titus, am tot auzit de multi ani de la unii care nu se pot afirma sau carora nu le creste gradul de notorietate ca sunt tineri cu stil modern si sa aiba de unde se inspira si trebuie uitat “folkul cenaclist romanesc”. In loc sa faci afirmatii generale mai bine ai spune argumentat si cu exemple ce intelegi tu prin “folk cu stil modern” si care sunt reprezentatii acestui stil cat si ce intelegi prin “folk cenaclist romanesc” si care sunt reprezentatii acestuia.Totodata sa ne explici din ce cauza unul este mai bun decat altul iar celalat trebuie blamat.
  Altfel, cred ca nu vrei “o evolutie” a folkului ci sunt interese personale. A fi tanar nu inseamna si a avea un “stil modern” (care o fi ala?)iar a fi fost “cenaclist” nu inseamna ca nu poti avea un “stil modern”.

  Marius Matache

  (5 March 2013 - 13:39)

  @cozleanu nu am impus nici un fel de criterii juratilor – fiecare a fost liber sa voteze ce a dorit, dupa propriile criterii.

  Albanezu

  (6 March 2013 - 19:12)

  Aş fi propus “Ziua de mâine 2011” chair şi pentru Evenimentul de folk al anului 2012. A fost cel mai bun eveniment de gen din ultimii ani!

  calin

  (11 March 2013 - 10:11)

  Si eu as dori sa votez pentru Napoca FolkFestival dar daca nu e …asta e – cu atat mai mult cu cat festivalul a reunit pe parcursul a trei seri si nopti crema folkului romanesc . Cu respect.

  Hutu

  (11 March 2013 - 18:47)

  Hai baules si buna seara … orice site cu orice concurs tine doar de preferintele publicului – adica a aluia care se osteneste sa voteze sau a alora cu multi prieteni care au timp si chef sa dea click pentru tine – pe principiul “da si mie un like” … nu stiu de ce atata vanzoleala.

  Petre P

  (12 March 2013 - 22:19)

  De departe cel mai important eveniment al fiecarui an este TABARA FOLK. Peste 100 de artisti, 8-9 zile, zeci de evenimente, mii de spectatori din 3,4, 5 tari. Nu se compara cu nimic

  Marius Matache

  (13 March 2013 - 11:00)

  @Petre pai si eu pe cine sa mai cred, ca antecomentatorii spun ca Napoca Folk e cel mai tare. De fapt, fiecare din noi tinde sa fie mai atasat de unul sau altul din evenimente. Pana la urma, toti suntem subiectivi – si voi, publicul, si noi, juratii, si ei, artistii. Imi doream si imi doresc ca premiile sa fie un motiv de bucurie pentru folk, de promovare un pic dincolo de lumea noastra. Culmea, m-a sunat un artist din Cluj sa imi multumeasca pentru modul in care organizam premiile. Dar da, am eu ceva cu Clujul…

  Cristina

  (14 March 2013 - 09:51)

  Marius….asa per total…stii vorba aia simpla…stai in banca ta, ca stai bine!!!! hai sa nu ne mai scufundam in comentarii aberante…

  Marius Matache

  (14 March 2013 - 14:09)

  @Cristina pe banii mei, pot sa ma aberez cat vreau, ce zici de asta? 🙂

  […] publică pentru premiile ForeverFolk e încă deschisă. Puteţi vota aici până azi, 16 martie, înainte de miezul nopţii. În următoarele saptamani o să aflăm şi […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.