Festivalul International de Teatru de la Sibiu 2013

Faust Sibiu Teatru

Unul din cele mai importante evenimente culturale urmeaza sa-si deschida portile publicului in scurt timp, mai exact 7-16 iunie. Festivalul International de Teatru de la Sibiu a ajuns la editia ce aniversează două decenii, 20 ani de spectacole fabuluoase desfasurate in fosta capitala culturala a Europei, Sibiul.

Rubrica noastra intitulată Nu e folk, dar ne place a fost creata in special pentru dragostea noastra fata de teatru. Dupa momentul in care am impartasit in scris despre spectacolul celor 90 ani de povesti ai lui Radu Beligan, am continuat sa recomandam piesele la care noi am ajuns. Insa nu ne-am rezumat doar la cronicile pieselor vizionate ci ne-am si implicat in sprijinirea unui festival de teatru tanar: Serile de Teatru Studentesc sau a Festivalului de Teatru de la Alba Iulia, un festival obisnuit de asemena sa aduca actori mari si piese celebre.

Daca pana acum doar anuntam pe site inceperea Festivalului International de Teatru de la Sibiu, anul acesta vom incerca sa venim cu cateva impresii chiar de la fata locului. FITS este o emblema a Romaniei, castiganu-si reputatia de cel mai important festival cultural din tara si al treilea festival de teatru din Europa. Nici pentru aceasta editie, Sibiul nu se va lasa mai prejos caci asteapta 2500 de invitati din peste 50 de tari.

Timp de zece zile, Sibiul va respira teatru si arta oferind aproximativ 300 de evenimente pentru toate gusturile. Vor fi piese cu nume celebre: “Divina comedie” a unei trupe de teatru lituaniene, “Nunta” de Anton Chekhov pusa in scena de o trupa venita tocmai din Rusia si, evident, Faust, in regia lui Silviu Purcărete (foto sus). Daca nu doriti doar teatru, puteti merge la spectacole de dans : balet, dans contemporan si chiar “In ritm de flamenco” autentic din Spania.

Muzica nu poate lipsi dintr-o astfel de sarbatoare, asa ca vi se pregatesc concerte de muzica clasica sau chiar mai inedit, concert de muzica gospel sau muzica veche in ritmuri medievale.

In aceste zile, umorul si actele de acrobatie vor fi la ele acasa, caci trupe de circ din Canada, Finlada si Australia isi vor demonstra agilitatea si umorul. Si daca nu veti ajunge la aceste spectacole, nu veti ramane pe dinafara, caci festivalul se va muta in strada spre deliciul publicului. Asa ca vor fi parade, spectacole de teatru, fanfare si multa muzica.

Asadar, timp de 10 zile, Sibiul va fi in sarbatoare, iar faptul ca anul acesta se sarbatoresc 20 ani de existenta, cu siguranta sibienii vor marca acest eveniment intr-un mod special si unic (despre editiile precedente si evolutia festivalului puteti citi aici).

Toate informatiile despre cele 10 zile magice le gasiti pe site-ul festivalului. Va recomandam sa incercati sa ajungeti la Sibiu macar pentru cateva zile, o zi de plimbare prin imprejurimile minunate ale Sibiului, un spectacol de strada in Centrul vechi si poate o piesa de teatru caci toate aceste momente vor fi unice.

Sursa foto

Post Author: Raluca

1 thought on “Festivalul International de Teatru de la Sibiu 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.