Alchimia toamnei la Excelsior

Alchimiștii sunt strămoșii oamenilor de știință de mai târziu. Fiecare alchimist dorea fie transformarea metalelor în aur și argint, fie să descopere piatra filosofală, fie să creeze omul artificial. Două milenii mai târziu, doi artiști între care există o alchimie speciala își propun să transforme capriciile toamnei în sentimente nobile în oamenii ce le vor fi alături într-o seară “altfel”. Doi prieteni – Marius Matache şi Sorin Poclitaru, unul îmblânzitor de sunete, altul dresor de cuvinte – şi o locaţie specială pentru muzica folk – Teatrul Excelsior, sunt argumentele unui spectacol special de sfârşit de octombrie: Alchimia toamnei. 

Alchimia toamnei

Sorin Poclitaru e la modă în aceste zile, iubit de unii, hulit de alții. Ar fi ciudat dacă l-ar iubi toată lumea și măcar periculos,dacă nu dăunător. Scrie poezie, iar ultima ispravă se numește Amalgam. Ca mulți alți folkiști, obosiți de locații improprii pentru actul lor artistic, s-a săturat să își recite poeziile în fumul gros din cluburi, așa că s-a aliat cu Marius Matache, colegul nostru “de trust” (inside joke) și un vechi aliat al primului în proiecte culturale. Și care mai are un defect: are foarte multe piese pe versurile primului, plănuind un album “poclitarizant”.

Pe 28 octombrie, începând cu ora 19:30, doi prieteni vă invită să descoperiți Alchimia toamnei. Pentru aproape două ore, muzica și poezia se vor împleti în modul natural pe care doar muzica folk îl poate oferi.

Sponsori: Hello Hotels, Domeniile Sâmbureşti, Aqua Carpatica

Parteneri: Blogal Initiative, BitDefender 

Parteneri media: Radio România Actualități, RFI România, ForeverFolk, Adevărul, 24FUN, ArtAct Magazine

Biletele sunt disponibile la casieria Teatrului Excelsior (Str. Academiei nr. 28) și online pe www.bilete.ro

Post Author: Raluca

4 thoughts on “Alchimia toamnei la Excelsior

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.