To be or not TOBY

Sebastian Crăciun (Seby pentru prieteni) este un puști cu totul și cu totul special, care oferă constant celor din jur lecții de viață. El e clasa a IV-a, dar scrie poezii și proză încă din clasa I. Spre deosebire de alți copii de vârsta lui, Seby e ocupat cu tot felul de chestii enervante, pe care nu și le-a dorit niciodată, cum ar fi, momentan, o intervenție chirurgicală la o clinică din Chișinău. Iar pentru că asta costă bani, alături de Sorin Poclitaru și Asociația Fair-Play a pus la cale un nou proiect intitulat To be or not TOBY. Este povestea lui Toby, țestoasa lui Seby care, la un moment dat, ca orice țestoasă vitezistă, a plecat cu ceva treburi și nu s-a mai întors.

TOBY Suceava

Fiind muncă în echipă, Sebi este autorul părții de proză, iar Sorin a celei în versuri a povestioarei noastre. Și pentru că unde sunt doi prieteni apare întotdeauna și al 3-lea, Oana Chilariu Moruz a contribuit cu ilustrațiile acestei cărți. Iar în cazul de față, vorbim de o conspirație amicală de masă, jurnalistul sucevean Cristi Tonolla fiind autorul prefaței cărții.

Evenimentul de lansare a cărții To be or not TOBY are loc duminică, 29 decembrie, ora 13:00, în Librăria Cărturești (incinta Iulius Mall Suceava). Și ar fi frumos din partea voastră să nu lipsiți. Nu de alta, dar e posibil să vă molipsiți de tot felul de chestii dăunătoare, cum ar fi bună dispoziție, prietenie, zâmbete cronice și alte cele.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.