Folk din pana mea vol. 2

Folk din pana mea ! a fost un proiect foarte important din punctul meu de vedere. A dovedit că albumele colective încă mai sunt o soluție viabilă într-un anumit context. De asemenea, a oferit șansa unor artiști tineri să apară pe un album într-un moment incipient al carierei lor (mă gândesc aici la Adela Țițescu, Marius Dașcău sau grupul Zări). Și dacă mă gândesc bine, el a reprezentat prima apariție discografică și pentru alți artiști, cu experiență mai mare în branșă, mă gândesc aici la Adi Bezna, al cărui album de autor a apărut doi ani mai târziu. Trebuie spus că discul a ajuns la numeroase posturi de radio și oameni de media care încă mai promovează muzica folk, plus promovarea aici, pe ForeverFolk, dar și pe alte bloguri generaliste (că de folk, de unde).

De aceea, stând noi și analizând argumentele pro și contra ne-am gândit că n-ar fi rău să continuăm acest proiect și să edităm volumul 2 al albumului colectiv Folk din pana mea. Proiectul este deschis deopotrivă artiștilor tineri și experimentați, cunoscuți sau anonimi, individual sau grupuri și va avea loc în mai multe etape (cel mai probabil 3, maxim 5).

Formatul e ușor diferit, se referă la un număr limitat de texte pentru partea de concurs pentru fiecare etapă (data trecută puteau fi folosite orice texte Sorin Poclitaru). Alături de piesele decise conform regulamentului de mai jos, pe disc vor apărea și artiști invitați să ia parte la acest album colectiv. Numitorul comun rămâne, ca și în cazul primului volum, poezia lui Sorin Poclitaru, nu de alta, dar poclitarizarea folkului trebuie să continue.

Regulament Folk din pana mea vol. 2

 1. Organizatorii competiției – Asociația F.A.I.R. (Folkul Acasă În Realitate), Pizzeria La Bomba și ForeverFolk – pun la bătaie o serie de texte marca Sorin Poclitaru. Textele pentru prima etapă se pot descărca de aici. Plecând de la ele, orice cantautor, tânăr sau experimentat, e invitat să compună o piesă folk (nu sunt refuzate influențele de tip folk-jazz, folk-rock, folk alternativ și orice altă combinație vă trece prin cap).
 2. Piesele vor fi trimise prin e-mail, în format mp3, pe adresa contact@foreverfolk.com. E-mailul va conţine şi acceptul ca piesele să fie încarcate pe www.ForeverFolk.com sau alte site-uri cu profil multimedia (de ex.www.trilulilu.ro sau www.soundcloud.com) şi transmise către partenerii noștri pentru difuzare.
 3. Piesele pot fi orchestrate sau nu,  dar vor fi înregistrate la o calitate care să permită evaluarea lor de către juriu şi public. Termenul-limită de primire a pieselor pentru prima etapă este 1 octombrie 2014. Nu există un număr limită de piese pe care un cantautor le poate trimite în concurs sau care pot apărea pe disc, dar ne rezervăm dreptul unei preselecții înainte de votul public (asta vizavi și de calitatea înregistrărilor primite). Pe albumul Folk din pana mea 2 vor intra din concursurile celor 3 etape:
  1. Cea mai votată piesă de către public;
  2. Orice altă piesă aleasă de către organizatori;
  3. Fiecare piesă apărută pe disc este recompensată cu un număr de discuri din albumul colectiv Folk din pana mea 2, numărul acestora urmând a fi stabilit ulterior (între 5 și 10 discuri).
  4. După desemnarea pieselor ce vor intra  pe disc (atât prin vot public, cât și prin decizia organizatorilor), artiștii vor trebui să prezinte versiuni orchestrate ale pieselor câștigătoare, organizatorii oferindu-se să asigure:
   1. Contravaloarea trenului până la Gura Humorului și costurile de studio, cu posibilitatea sustinerii unui concert în zonă;
   2. O primă de 400 de lei, dacă artistul oferă o variantă orchestrată a piesei.
   3. Orice contestații și plângeri sunt inutile. Dacă apare o problemă neprevăzută, fie o rezolvăm ca oamenii, prin dialog, fie ne rezervăm dreptul de a face cum vrem noi.
   4. Organizatorii vor asigura toate cheltuielile implicate de masterizarea, multiplicarea și promovarea acestui disc.

Organizatori: Asociația F.A.I.R., Pizzeria La Bomba și ForeverFolk

Parteneri: Domeniile Sâmburești, Aqua Carpatica, Hello Hotels, Kooperativa 2.0., ImpactFM

Post Author: Marius Matache

6 thoughts on “Folk din pana mea vol. 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.