Joshua Redman la București

Joshua Redman

Păstrând obiceiul de a scrie, din când în când, și despre alte genuri decât muzica folk (reperul site-ului nostru), astăzi ajungem în zona de jazz și povestim despre concertul saxofonistului american Joshua Redman la București. Un artist cu trei nominalizări la Grammy, laureat al premiului Thelonius Monk și colaborări cu nume ca Rolling Stones, Stevie Wonder, B.B. King, Chick Corea, Quincy Jones sau Diane Reeves. Compune și muzică de film pentru Vanya on 42nd Street, dar încearcă și ipostaza de actor, apărând în pelicula Kansas City regizată de Robert Altman.

Și dacă am spus de colaborarea cu Rolling Stones, iată o dovadă “muzicală” a faptelor sale. Dați play clipului de mai jos, iar apoi să mergem mai departe cu povestea și veștile bune.

Saxofonul lui Redman balansează între agresiv și melodic, de la tonuri fragile, când secția ritm se “stinge” ușor, crescând gradual, în solouri bine amprentate, de forță, sau în contrabalans cu vocile (dacă e cazul). Alături de Joe Sanders (contrabas) și Gregory Hutchinson (tobe), Joshua Redman va cânta în premieră la Sala Radio din București pe 24 martie, în cadrul seriei de concerte Jazz Night Out. Biletele pentru acest eveniment costă 105, 135, 165 de lei în funcție de categorie, și pot fi cumpărate din reţeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturesti şi Humanitas, benzinăriile OMV) şi online pe www.eventim.ro.

Și vă propun să încheiem articolul cu piesa pentru care Joshua Redman a primit ultima sa nominalizare la Grammy, pentru solo-ul de pe Friend or Foe, apărută în formula The Bad Plus Joshua Redman.Audiție plăcută și ne vedem la concert!

Credit foto: Jay Blakesberg

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Joshua Redman la București

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.