Cezar Giosan – Femeia este singurul meu viciu

Cezar Giosan FemeiaPe Cezar Giosan l-am descoperit în iarnă prin intermediul lui Victor Panfilov, scriind atunci despre albumul său de colinde Trei crai de la Răsărit. Recunosc că nu mă așteptam să recidiveze atât de curând cu un material discografic, dar în aceeași măsură eram ușor nedumerit că a ales să debuteze discografic cu un album de colinde, știut fiind faptul că un astfel de produs este utilizabil maxim o lună pe an. Iată că Cezar își vede de drum și lansează pe piață un nou material discografic, intitulat Femeia este singurul meu viciu.

În contextul unui an sărac în materiale discografice (Femeia este singurul meu viciu este doar al 4-lea apărut în 2016), meritul lui Cezar Giosan este cu atât mai mare cu cât el locuiește la New York. Și credeți-mă că am vorbit cu majoritatea artiștilor din zona folk care activează peste hotare și nu le e deloc ușor, pentru că le lipsesc oportunitățile de concerte, costurile de studio și multiplicare sunt mai mari ca în România.

Albumul include 13 piese, cu o puternică amprentă de blues, așa cum spune chiar autorul, pasiunea mea de o viață, dar și de rock’n’roll. Textele pieselor de pe album sunt semnate de Adrian Păunescu, Mihai Eminescu, Cezar Giosan, iar trei dintre ele sunt adaptări ale unor piese de cartier din anii ’80. Povestea imigrantului român este bazata pe volumul său de debut “7 Ani de America“, în care Cezar Giosan povestește despre experiența sa de emigrant pe Pământul Făgăduinței, având la bază întâmplări adevărate. Și dacă tot am povestit de piesă, să profităm de faptul că ea există pe youtube și să o ascultăm.

Îmi place foarte mult partea instrumentală a albumului, la ea au contribuit oameni cu care am lucrat și pe care îi admir în mod deosebit (Victor Panfilov, Vlady Săteanu, George Baicea, Claudiu Purcărin, Ramon Radosav). Iar una din piesele mele preferate de pe album este pe versuri de Adrian Păunescu, Ce frumoasă ești, piesă ce mi-a atras atenția la chiar prima ascultare. Compusă pe când avea doar 15 ani, este înregistrată într-o formulă minimalistă, de suflet (chitară și vioară). Și vă propun să o ascultăm și pe aceasta.

Albumul Femeia este singurul meu viciu este disponibil pe Amazon (format CD),Spotify, sau format digital de pe pe iTunes sau Amazon digital.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.