Corifei – 15 ani

O întâlnire a celor 4 corifei, precum cea de la Circul Metropolitan București, este un spectacol emoțional și emoționant. Emoțional pentru că la acest eveniment vii pentru bucuria de a fi parte dintr-o poveste, nu pentru virtuozitate muzicală. Ropotele de aplauze izbucnesc la apariția primului corifeu, lumea știe piesele pe de rost (uneori mai bine ca artiștii), nu există surprize, glumele curg firesc între cei patru.

Emoționant pentru ambele tabere, artiști și public. Simplul fapt că îi vezi pe toți patru împreună pe scenă este copleșitor. Nu poți fi decât mândru ca om ce aparține acestei comunități (nu tagmă, cum o numesc unii “profesioniști”) că ești contemporan cu cei patru. Orice regie este inutilă, orice pretenție de “etichetă” stârnește râsul. Nu e un concert, nu e un spectacol, nu e o cântare, e mai curând o șezătoare. Se cântă, se deapănă amintiri, se glumește mult, uneori doar subiecții știu substratul glumei. Bonus personal, mai stai și cu inima cât un purice pentru doi din oamenii – cheie ai spectacolului, știind că fac eforturi supraomenești să fie acolo, pentru Public.

Ce urmează după corifei?

Două întrebări mă macină după evenimentul de vineri, de la Circul Metropolitan. Va exista un “congres” al corifeilor și peste 5 ani? Probabil nu, dacă mă întrebați pe mine, cuprins de un acces de pesimism, deși mi-aș dori foarte tare, mai ales pentru Cei 4 Magnifici. Cinci, de ce să nu fiu corect. Așa că nu pierdeți ocazia de a îi vedea în acest an în spectacolele rămase. Sau poate domnul Aurel Mitran, Îmblânzitorul de Corifei, va lua decizia de a face spectacolul anual, tocmai pentru a ne bucura mai des de compania celor patru simpatici artiști.

Cea de a doua este dacă folkul va putea propune un spectacol similar. La data primului spectacol al corifeilor, Mircea Vintilă avea 54 de ani, la fel Mircea Baniciu, Nicu Alifantis aproape 49, Alexandru Andrieș tot pe-acolo. Hai să vedem cine ar fi în zona aceasta de vârstă la ora actuală. Emeric Imre (53), Adrian Bezna (49), Dinu Olărașu (56), Ovidiu Mihăilescu (55). Patru artiști cu nume, dar și cu responsabilitate. De ce un spectacol al celor patru artiști nu se desfășoară într-o sală de teatru, ci se ține într-o berărie?

Corifei, o reverență pentru eleganță și zâmbetele aduse în sufletele oamenilor!

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Corifei – 15 ani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.