Tineri artiști folk

Unul din câștigurile Premiilor ForeverFolk este că 1) unii artiști își capitalizează expunerea și își mobilizează fanii și 2) oamenii aud de niște artiști de care poate altfel nu auziseră. Ceea ce pentru mine este mai mult decât suficient. Ocazie de care voi profita și eu pentru a vă arăta câte o piesă cu patru tineri artiști folk nominalizați pentru Premiul Liviu Nechita pe anul 2019.

Cosmin Mariciuc

Aici trebuia să fie un clip cu Cosmin Mariciuc, artistul meu favorit dintre cei patru nominalizați. Am găsit doar ceva de când era la grădiniță. Așa că va trebui să mă credeți pe cuvânt, iar Cosmin, dacă citește, sper să se simtă rușinat și să pună mâna să încarce niște piese cu el. Altfel, peste un an sau doi, va merge la Vocea României și când îl va căuta lumea pe net, nu va exista nimic.

Sergiu Pârvulescu

Sergiu e unul din cei mai simpatici tineri folkiști pe care îi știu, zâmbitori, pozitivi, cu piese multe adecvate vârstei. E un Matache mult mai tânăr, mult mai simpatic și care nu urăște folkiștii. Dacă se ține de treabă și continuă să muncească, clar poate fi un nou folkist de bază din Valea Jiului.

Daria Boghean e mai serioasă decât prevede legea, mi-aș dori să o văd zâmbind mai des pe scenă, să nu zică oamenii că are ceva cu ei. Dar e un copil foarte talentat și extrem de ambițios, e o chestiune de timp până va scoate un album, vă recomand să o urmăriți.

Trupa OMNIS

Aveam emoții că nici la ei nu găsesc piesă (când i-am nominalizat nu găsisem nimic decent pe YouTube). Dar am avut o surpriză plăcută – cine știe, poate i-a impulsionat nominalizarea, că uite, au cont de YT, au logo și, cel mai important, au o piesă nouă. Pe Teodora Beleaua, Monica Costin și Marius Barbu, cei trei ce alcătuiesc Trupa OMNIS, îi vedeți destul de des și prin cluburile bucureștene, dacă vă place piesa, mergeți să îi susțineți.

Așadar, patru tineri artiști folk, patru nume noi din muzica folk, care au nevoie de susținere, de încurajări, de sfaturi, de bani ca să meargă mai departe. Noi, publicul, putem fi mâna de ajutor de care au nevoie ca să crească frumos. Până mâine la 12.00 puteți vota unul din ei pentru Premiul Liviu Nechita pentru cel mai bun tânăr artist la Premiile ForeverFolk 2019.

P.S. Poza e furată de la Sergiu, nu știu cine a făcut-o, în ea sunt Daria (stânga) și Sergiu (dreapta), dar și alți copii talentați.
Later edit: așa cum bănuiam, poza e făcută de Claudiu Nețoiu. Mulțumesc, Claudiu!

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.