O toamnă cu folk la Gura Humorului

Acum că se apropie toamna, Sorin Poclitaru, poetul și gazda serilor de folk din Pizzeria La Bomba, a anunțat concertele ce vor avea loc în stabilimentul de cultură bucovinean în perioada următoare.

Astăzi (n.a. marți), 21 august, Emeric Imre va susține un concert prin care își promovează noul său album, intitulat Târziu. Vineri, 31 august, dupa o pauza de 2 ani, Eugen Avram revine și el pentru un concert în La Bomba.

Trecând în luna septembrie, sâmbătă, 8 septembrie, un artist îndrăgostit de Bucovina, l-am numit aici pe colegul nostru Marius Matache, aduce la Humor o nouă piesă realizată pe versuri de Sorin Poclitaru, intitulată Am vrut, poezie inclusă în volumul Inima cu un pol.

Iar vineri, 21 septembrie, vine pentru prima oară la Gura Humorului Zoia Alecu. Concertul are o dublă însemnătate: cea de a 3-a aniversare a pizzeriei La Bomba, dar și prezentarea la Gura Humorului a celui mai recent album al artistei, Printre lupi.

3 ani de La Bomba în Gura Humorului

Gura Humorului

In cei trei ani de existență, Pizzeria La Bomba s-a substituit, într-un fel, Casei de Cultură a orașului. Aici au avut loc concerte folk, expoziții de pictură, grafică, gravură, goblen, lansări de carte și de albume, plus multe alte evenimente, care mai de care mai șturlubatic. Nu au lipsit nici proiecte extrem de interesante și importante pentru viata culturală a orașului, dar și pentru promovarea muzicii folk, cum ar fi: Întâmplări în orașul cu oameni, discul colectiv Folk din pana mea!, două ediții de festival Folklung sau proiectul 90/60/90. În tot acest timp, 7 cărți și jumătate ale lui Sorin Poclitaru au văzut luminile rampei, iar încă 3 sunt în pregătire.

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.