Eivør – Verð Mín

EivørNu am înnebunit, stați liniștiți, dar mi se pare firesc să arăt celor care ne citesc și alți artiști decât cei cu care sunt obișnuiți în mod normal, cum au fost Ane Brun sau Hindi Zahra. E și cazul artistei Eivør, care vine din Feroe și care va concerta în premieră pe 13 noiembrie la Sala Radio din București.

Copil-minune al micuței insule scandinave, ce a început cu muzică tradițională feroeză, pe care mai târziu a condimentat-o cu elemente de jazz, trip-hop, grunge, rock și ceva “electronică”, Eivør câștigă premii importante în “vecini”, islandezii răsplătind-o ades pentru muzica sa. Vocea ei incantativă vrăjește publicul, căldura sa magnetizează audiențele, indiferent că înțelegi sau nu sensul cuvintelor. BBC-ul o include pe coloana sonoră a serialului The Last Kingdom, încă un semn de recunoaștere a valorii.

La Clipul zilei de astăzi vă propun să ascultăm Verð Mín, ca primă etapă în descoperirea acestei artiste, piesă ce face parte din cel mai recent album al său, intitulat Slør.

Concertul începe la ora 20:00, iar biletele sunt disponibile în rețeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturesti şi Humanitas, benzinăriile OMV) și pe Eventim.RO. Producătorul evenimentului este TwinArts. Ne vedem la concert!

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.