Recomandări folk

recomandări

Recomandări folk se numește, deocamdată, noua rubrică prin care vă semnalăm diverse evenimente folk ce au loc în săptămâna în curs. Altfel spus, este agenda săptămânii reloaded, dar cumva altfel. De ce? De ce nu? Vom recomanda câte un eveniment (emisiune, concert, lansare etc.), maxim două, pentru fiecare zi a săptămânii. Mai exact, ce ne gâdilă nouă sufletul.

Săptămâna folkului începe cu două emisiuni radio: FolkBun, realizată de Cristi Dumitrașcu la RockFM, și Strada Folk, cu Cristi Buică la butoane, la Radio Reșița. Ambele emisiuni încep la ora 21:00.

Pentru ziua de marți, 6 martie, noi vă recomandăm concertul Iulia Caraiman si Codrut Dumitru Beleaua, ce are loc la Dai Matton Restaurant&Wine Bar din Brașov. Și pentru că aflăm rar de concerte în orașe mici, vă anunțăm că miercuri, 7 martie, Nicu Nicușor și Marcel Stănciucu vor cânta la Casa de Cultură din Găești.

La recomandări de 8 martie, de Ziua Femeii, Marius Matache vă propune un concert într-o formulă experimentală, alături de Cristi Mihai (nai, voce) și Daniel Sfichi (acordeon). Piesele consacrate vor primi o haină de sărbătoare, în cinstea doamnelor cu chef de muzici cu versuri multe. De asemenea, la Ploiești, iubitorii de folk îl pot asculta, în Jazz Cafe, pe Nicu Zotta. Tot joi, iubitorii de folk au două emisiuni de folk în FM: Seven Folk, cu Robert Tache și același Marius Matache, la Radio Seven (ora 15.00) și Diligența de bizanț, cu Florin Săsărman, la Radio Cluj, de la ora 21.00.

Vineri, 9 martie, în Imperium Pub din Sibiu îi puteți asculta pe băieții de la Fără Zahăr și al lor umor dorohoian. Pentru sâmbătă, 10 martie, recomandarea echipei ForeverFolk este concertul Mircea Baniciu din Club No Limit din Buzău. Duminică, 11 martie, Cătălin Stepa cântă în Aztek Caffe din Petroșani, așa că dacă sunteți din Valea Jiului vă invităm să mergeți să îl vedeți. De asemenea, la Ateneul Iași are loc un concert Ducu Bertzi, de la ora 19.00.

Tot două emisiuni de folk se difuzează și duminică: de la ora 21.00 Să dăm folk la case, emisiune de folk realizată de Sorin Poclitaru la ImpactFM Gura Humorului, iar de la 22.30 Omul cu chitara, realizată de Mihai Cosmin Popescu și Ducu Bertzi la Radio România Actualități.

Iar rubrica de recomandări se va încheia întotdeauna cu un clip sau un playlist. Astăzi, Cătălin Stepa și trei piese foarte cunoscute, interpretate live: Nu știu, Cum voi trăi, Copacii fără pădure. Să aveți o săptămână plină de muzici faine!

Post Author: Oana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.