Noaptea în Iași cu SPAM

Trupa SPAM Noaptea

Noaptea în Iași e în draft pentru Clipul Zilei din octombrie 2017. Pe atunci, n-am apucat să o și postez, apoi a intrat în cursă pentru Cea mai bună piesă de la Premiile ForeverFolk. Chiar dacă nu a câștigat (să nu uit, trebuie să postez și câștigătoarea cândva), niciodată nu e prea târziu să asculți o piesă simpatică, iar acum mă folosesc de ea să îmi amintesc cum e Iașiul când afară e numai bine de plimbat prin Copou. Deși am eu senzația că și complet alb, ca în “miezul iernei”, are farmecul lui.

Piesa apare pe albumul Facem dragoste, apărut anul trecut și care a câștigat premiul pentru Cel mai bun album folk al anului 2017. Cosmin Vaman, compozitorul piesei interpretate de Trupa SPAM, îmi aduce aminte, prin legătura sa indisolubilă cu Iașiul, de Liviu Nechita, un alt îndrăgostit iremediabil de orașul moldav. În plus, piesa a devenit un fel de imn pentru un oraș ce cred că, în materie de cultură, așteaptă mai mult din partea autorităților locale. Nici nu mai spun că în clip văd și fețe de prieteni, astfel că, ce să o mai lungim, Noaptea în Iași.

Nu uitați să îi urmăriți pe cei din Trupa SPAM pe rețelele sociale (facebook, YouTube) și să mergeți la concerte acolo unde îi prindeți.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.