pAși din Folk

Articolul precedent cu diversitatea în folk a prins chiar bine, așa că m-am gândit că, din când în când, vă pot arăta un careu de pAși din folk. Astăzi, în emisiunea Seven Folk pe care o realizez, împreună cu Robert Tache, la Radio Seven (103,4 FM sau www.radio-seven.ro), vom vorbi cu o parte din artiștii care în 2018 au lansat sau urmează să lanseze în perioada imediat următoare albume.

Nicu Alifantis va lansa pe 13 iulie, în Piața Sfatului din Brașov, albumul Țara de unde vin, un album de cântece patriotice în registrat alături de ZAN (voi reveni cu detalii). Până vede albumul calea undelor, vă propunem o variantă mai veche a piesei Țara noastră.

Ștefania Iacob ajunge, în 2018, la cel de-al 3-lea album, intitulat Vindecarea de frig și lansat în premieră în Vama Veche, în luna mai. Piesa care dă titlul albumului realizat pe versuri de Sorin Poclitaru, sub egida Asociației FAIR, este mai jos, o vom asculta și în emisiune. Veți afla chiar de la artistă unde va mai ajunge cu albumul prin țară.

Adi Bezna a reușit, după multe amânări, să lanseze un nou material discografic, ce conține 5 piese și 8 poezii recitate de artist sau prieteni ai acestuia (Cristi Pustai, Dan Ilcuș). Chiar dacă aici vă propun o variantă mai veche a piesei Cu lupii laolaltă, în emisiune vom asculta varianta de pe disc și vom discuta cu artistul despre acest proiect.

Albumul Nicu ZottaNe mai vedem… este, și el, așteptat de foarte multă vreme. Din păcate, el nu a ajuns la noi și nici un cont oficial de YouTube al artistului nu am găsit. De aceea vă propun o versiune live a piesei Poeții lumii.

Printre albumele apărute în 2018 se mai numără Marius DașcăuDespre Oameni și ViseAlina ManoleLucruri simple și, se pare, Mircea RusuDeschide-ți inima. Spun, se pare, pentru că nu există nici o sursă de informații oficială (site de artist, pagină de facebook, comunicat de presă, pagină Wikipedia).

Să ne auzim cu bine cu un nou careu de pAși din folk!

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.