Coronavirusul și folkiștii

Coronavirusul a perturbat serios breasla folkului românesc, fără îndoială, multe concerte de club sau în săli de spectacol fiind anulate. M-am gândit să vedem ce inițiative vin din zona artiștilor pentru această perioadă, poate le venim în ajutor. Ce alt motiv mai bun de scris decât ajutorarea artiștilor puteam găsi?

Mai mulți artiști și-au lansat conturi Patreon – de Marius Matache, Mishu Călian, Adi Bezna am aflat noi. Acolo puteți să îi sprijiniți pe artiști, plătind un abonament lunar, iar ei vă vor răsplăti cu concerte live, piese de pe viitoarele albume, discuri etc.

Și pentru că am vorbit de Marius Matache și cum coronavirusul este pe buzele tuturor, am zis să vă arătăm și câteva instrucțiuni de respectat în această perioadă, într-un exercițiu muzical al artistului.

Codruț Beleaua, creierul și inima trupei Om Bun din Brașov , a pus la cale un sistem de merchandising cu comenzi online. Pachetul include tricou, șapcă, autocolant și cană personalizate cu brandingul trupei sale. Partea frumoasă este că el poate realiza acest pachet pentru orice artist folk, așa că le recomandăm artiștilor să ia legătura cu Codruț. Un pachet costă 120 de lei și pe fani îi invităm să le achiziționeze.

Dacă e 21 martie, e aniversarea Alinei Manole și o să aibă o zi plină de muzici. Ea își așteaptă fanii la 11.30 pentru o premieră video, se lasă cu lansare de clip pentru Nu e panică. Da, cel de mai jos, nu e foarte tare? Apoi, de la ora 15.00, pe pagina ei oficială se lasă cu cântare live, mica bucurie a noastră, a fanilor în aceste zile. Sincer vă spun, e frustrant să stai în casă și să nu poți merge la concerte. La mulți ani, dragă Alina, te îmbrățișăm, să fii bine, să cânți frumos și să bucuri suflete, ca întotdeauna!

Cine dorește să o susțină pe artistă o poate face fie printr-o donație simplă în cont de paypal, fie prin comanda unui pachet 𝓪𝓵𝓫𝓾𝓶𝓾𝓵 “Lucruri simple” și 𝓬𝓪𝓻𝓽𝓮𝓪 “iubirevirgulă”. Comenzile vor fi trimise prin curier, iar plata se poate face tot prin paypal sau prin transfer bancar. Detalii mai multe vor veni chiar de la Alina în timpul transmisiei live, prin e-mail. Plus un cadou.

Nu știu dacă exact legătură cu coronavirusul și imposibilitatea de concerta, dar am zis să menționăm și această inițiativă. Ștefania Iacob vinde pachete ce includ abonamente pentru intrare gratuita la concertele sale în orașul din care provine beneficiarul și un stick USB cu cele 4 albume semnate de autoare. Înțeleg că, din cele 15 puse în vânzare, mai sunt disponibile 3 exemplare.

Ce alte inițiative ale artiștilor în această perioadă mai știți? Nu, nu ne interesează simple live-uri, știm că majoritatea fac, vrem să aflăm de proiecte mai ample de un simplu live.

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.