Muzica de vioara cu scop

Ne-am obisnuit sa apelam des la muzica in scop curativ: atunci cand avem nevoie de un insotitor de drum, atunci cand ne simtim singuri, sau pur si simplu cand vrem sa ne trezim mai usor si sa ne umplem sufletele de stari.

Va propun, de data aceasta, un concert de vioara care are mai mult decat scopul de a va umple de muzica. In conditiile in care de multe ori ne plangem ca imaginea Romaniei din punct vedere cultural in strainatate nu este promovata, sau ca nu avem muzicieni de calitate, acest concert este o chemare de atitudine. Pe scurt, este vorba de  un concert cu scopul de a strange banii necesari pentru continuarea studiilor in strainatate a unei artiste de real talent : Cristina Beteringhe.

Concertul va avea loc pe data de 2 septembrie, la Centrul National al Dansului, si va fi sustinut de Cristina Beteringhe si trei prieteni de suflet: Anda Rusu, Cristian Costache si Razvan Garbea.

Cristina Beteringhe este studenta la una dintre cele mai bune scoli de muzica din Olanda – Prince Klaus Conservatory din Groningen si la 24 de ani are in palmares o serie de distinctii internationale  (Premiul I – la sectiunea “muzica de camera” in cadrul concursului “Citta di Stressa” Italia sau bursa de studii “Constantin Silvestri” prin intermediul careia a avut ocazia sa studieze timp de un an de zile la “The Mary Erskine School” din Edinburgh) si recitaluri atat la nivel national, cat si la nivel international.

Impreuna cu cei trei buni prieteni ai sai, concertul pregatit pentru inceputul toamnei un concert care contine muzica pentru toate tipurile de ascultatori: bucati clasice, muzica spaniola sau combinatii inedite de vioara-chitara ce asigura diversitatea de stiluri, precum si faptul ca va veti regasi macar intr-o bucata muzicala de acolo.

Fiind un concert care are ca scop strangerea de fonduri, biletele vor avea pretul de 50 RON (si o serie mai mica de bilete de 25 de RON). Puteti rezerva unul sau mai multe bilete (ele vor fi achizitionate la fata locului) printr-un email la adresa violin_concert[at]yahoo[dot]com, care sa contina numele, tipul si numarul de bilete dorite.

Mai multe detalii despre cine si ce se va canta, gasiti pe blogul oficial al concertului: violinconcert.blogspot.com

Post Author: Oana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.