Festivalul National Om Bun – 20 de ani de existenta

In 2010, Festivalul OM BUN va avea un caracter special, datorita aniversarii celor 20 de ani de existenta. Editia aniversara a festivalului va avea loc pe data de 12 decembrie, la Sala Palatului din Bucuresti.

Artistii care vor sustine recitaluri in cadrul acestei editii a festivalului sunt personalitati incontestabile ale folk-ului romanesc: NICU ALIFANTIS, ALEXANDRU ANDRIES, MIRCEA BANICIU, DUCU BERTZI, GEORGE NICOLESCU, VICTOR SOCACIU, DORU STANCULESCU, VASILE SEICARU, MIRCEA VINTILA. De asemenea, vor participa la acest eveniment special si castigatori ai unor editii anterioare printre care: ADA MILEA si MARIA GHEORGHIU.

Amfitrionul festivalului va fi artistul ADRIAN IVANITCHI. Ora de incepere a evenimentului este 18.00.

Invitat special: DONOVAN LEITCH. Mai multe detalii despre Donovan puteti gasi aici.

Biletele se gasesc la Sala Palatului, libraria Mihai Eminescu, Music Store (vis-a-vis de magazinul Muzica), magazinul Unirea etajul 2, magazinul Victoria (la parter) si Palatul Copiilor, sau on-line pe  www.biletoo.ro, www.vreaubilet.ro.

Post Author: Marius Matache

15 thoughts on “Festivalul National Om Bun – 20 de ani de existenta

  Marin Puscasu

  (27 November 2010 - 13:19)

  Festivalul National Om Bun – 20 de ani de existenta

  Am observat ca festivalul e anuntat doar pentru data de 12 decembrie, anul acesta nu mai are loc si concursul? Cand are loc preselectia si unde? De ce nu spune nimeni nimic ?

  Marius

  (27 November 2010 - 13:33)

  @Marin Puscasu – de ce nu intrebi la organizatori mai bine? Noi am primit un comunicat de presa de la un prieten care si el facea doar un gest de prietenie fata de Vasile Seicaru. Nici noi, nici ei nu suntem parteneri media ai evenimentului.
  Din cate inteleg eu, anul acesta nu mai e concurs, ci doar o gala aniversara.

  Marin Puscasu

  (27 November 2010 - 14:31)

  De obicei voi aveti cele mai bune informatii si ajutati foarte mult miscarea folk moderna, de-asta am intrebat aici; organizatori? daca dau de exemplu o cautare dupa fundatia culturala om bun ca sa gasesc un contact, un nr de telefon, gasesc… linkuri vechi, si nimic util. Ma intreb, daca nu se mai tine concursul cum evolueaza genul asta, doar cu crocodilii batrani de care s-a saturat lumea? O sa mai vina tinerii la folk? Eu n-as plati atatia bani (inter 40 si 250 de lei) sa vin sa-l vad pe Seicaru, cu tot respectul pt el, si pentru tot ce-a realizat, am vazut cum se injumatateste sala cand isi incepe recitalurile…tinerii vin sa vada tineri, care compun, care simt, si care traiesc prin muzica folk moderna.

  Marius

  (27 November 2010 - 21:37)

  @Marin Puscasu – stiu ce spui cu contactele – ironia mea era la adresa lor, nu a ta sau a altor cititori. Am primit, la a 3-a mana un comunicat, nesemnat, fara contact. De exemplu, ei mai anuntau si ca va canta Daniel Iancu – dau in scris ca nu canta, pentru simplul motiv ca e in Brazilia la acea data.
  Genul nu moare – pentru ca sunt prea multi pustani cu chitari in mana.

  Vali P.

  (28 November 2010 - 00:17)

  Sunt aceiasi organizatori ai Folk Maratonului ratat anul acesta ? Atunci inseamna ca ar putea fi valabile biletele procurate de la inceputul anului – le putem da jos din rama. Atunci experienta a fost oarecum asemanatoare: s-a redus de la doua zile la cateva ore, din primavara in toamna si apoi s-a anulat.

  Marius

  (28 November 2010 - 11:30)

  @Vali P. – nu sunt aceiasi organizatori – acolo era VreauBilet.ro, aici e Fundatia Om Bun

  […] This post was mentioned on Twitter by Marius Matache, ForeverFolk. ForeverFolk said: Festivalul National Om Bun – 20 de ani de existenta – http://tinyurl.com/37azur4 […]

  Andrei Comornic

  (30 November 2010 - 21:10)

  Credeam ca la 20 de ani de existenta se va face o GALA mult mai fastuoasa. Pacat ca nu vom avea parte de concurs. Imi doresc foarte mult ca genul sa evolueze, sa se dezvolte, dar se pare ca nu se doreste acest lucru.

  “Pacat De Om Bun” ar trebui sa se numeasca incepand de acum festivalul.

  marin puscasu

  (3 December 2010 - 14:17)

  “Pacat De Om Bun” – subscriu

  Donovan Leitch

  (6 December 2010 - 15:55)

  Scuzati-mi franceza, dar era mai bine daca in locul meu era chemat Willie Nelson.

  Marius

  (6 December 2010 - 16:18)

  @Donovan – din partea mea, puteau sa il cheme si pe Charlie Chaplin, mata sa faci bine sa canti 🙂

  moscopol jean

  (6 December 2010 - 18:05)

  Spicuiesc din marele Vasile Seicaru dupa ce a fost intrebat : ”viitorul muzicii folk e pe maini bune? din ce-ati auzit in seara asta?” – VS: eu ii stiu pe toti, ii stiu pe majoritatea, hai sa spun ca-mi scapa cativa, ii stiu pe toti, e o scoala foarte buna, e un val de folkisti foarte talentati…din nefericire, media nu da doi bani pe folk si pe generatia tanara, care ar trebui ajutata si ei sa apara pe post. atata timp cat nu apar pe post, nu exista. e vina…nu stiu a cui,vremurile acestea le traim, din nefericire suntem in aceasta perioada in care fara sticla nu existi. ei ar trebui sa apara, sa-i vada lumea, sa cante. or genul nu mai este la fel de popular cum era in anii 70-80, si, foarte putini sunt cei care sunt fani inraiti…
  Asta e realitatea, de-aia stirea cu festivalul om bun nu e la rubrica festivaluri, de-aia si-au facut festival unde sa cante doar ei, de-aia informatiile apar cu 2-3 zile inainte de desfasurarea competitiilor…ce scoala de folk dom’ Vasile? ii cunosti pe toti ? cum sa apara tinerii pe post cand crocodilii nu se mai satura? crezi ca vine vreunul din pustii astia din noul val sa vada la om bun cum Vasile canta o melodie dupa cel mai recent album (cativa ani la rand a facut asta la om bun cu melodia cu orasul si floarea de tei). eu zic ca daca folkistii din vechiul val doresc lectii private de cum sa cante la chitara altceva decat strumming si vor sa ”prinda” ceva de la donovan, o puteau face si in particular.
  ar fi frumos ca organizatorii festivalului sa vada ce am scris aici, le-as trimite lor direct, dar nu stiu unde. ca sa fac o gluma, caut niste organizatori, dar nu gasesc. toti organizatorii sa apeleze la mine.

  moscopol jean

  (6 December 2010 - 18:07)

  @Marius – Marius, gesturile de prietenie sunt la fel ca si acordarea premiilor la anumite festivaluri. nu dau nume, toata lumea stie.

  marin puscasu

  (13 December 2010 - 15:53)

  hai baieti faceti o stire buna, ia spuneti-ne cum a fost festivalul om bun 2010? asa goala a fost sala?

  Marius

  (13 December 2010 - 16:13)

  @marin puscasu – eu nu am prins decat ultimul recital, al lui Mircea Baniciu, cand intr-adevar, mai plecase lumea ca deja era tarziu si trebuiau sa prinda mijloace de transport in comun, dar din cate am inteles de la colegele mele, sala a fost plina in timpul spectacolului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.