Festivalul-Concurs Național de Interpretare și Creație Muzică Folk “Toamna baladelor”

În perioada 29 – 30 octombrie 2011, Palatul Naționalal Copiilor din București găzduiește Festivalul-Concurs Național de Interpretare și Creație Muzică Folk “Toamna baladelor”.

Există două secțiuni ale festivalului,

 • Creație: clasele V-XII;
 • Interpretare: Grupa I – școli generale și licee claseleV -VIII, IX-XII; Grupa II – palate și cluburi ale copiilor, licee pedagogice și școli vocaționale clasele V-VIII, IX – XII.

Fiecare participant va prezenta in concurs o piesă folk din creația românească, internafională sau proprie, cu durata de cel mult 4 minute. Solistii vocali se vor acompania singuri la chitară sau alt instrument specific
muzicii folk; nu se admite acompaniament înregistrat (negativ).

Concursul se va desfășura în ziua de 29 octombrie 2011, începâlnd cu ora 10.00, iar Gala laureaților are loc duminică, 30 octombrie 2011 în Sala Mică a Palatului Național al Copiilor începând cu ora 14.00.

Juriul va fi compus din specialiști în domeniu. Hotărârile juriului nu pot fi contestate.

Post Author: Marius Matache

7 thoughts on “Festivalul-Concurs Național de Interpretare și Creație Muzică Folk “Toamna baladelor”

  Tibi

  (29 October 2011 - 03:00)

  Vreau sa l vad pe Pittis mic.

  nad

  (27 September 2018 - 03:47)

  Draga Blog , In ce priveste recenzia Toamna Baladelor, le-ai vazut editiile 2006-11 ? sau ai primit laudele lor de la unele…Loreta, Maria…???
  M-aș bucura să fi vazut ca mine toate editiile, sa stii gafele juriului si ale inspectoarei gazda, ilegalitatile din culise etc și apoi sa dai recenzii.
  Ai trecut putin pe la juriu si CE VALOROS E TB !!! E O PORCĂRIE, O ZDRĂNGĂNEALĂ, CONFORM TALENTATEI COORDONATOARE…ATAT TIMP CAT SE ACCEPTA INSTRUMENTE SI MELODII NEFOLKISTE. STII CA TROFEUL DIN 2016 la LUAT PIESA LUI DAMINESCU-Romania ??? STII CA ND A INCEPUT TB ? CINE A PREZENTAT amestecat PRIMUL TB? Cănd o sa aflii o sa te rușinezi… Ce profiluri avea primul TB? Cine a desfintat un profil? Era un mare folkist…Știi că TB oferea ca premii produse Hofigal și vaze cu gâtul inalt? CE nu stii? premiile in taberele la mare in august, amanate de la Primaria capitalei, stiai? SI PENTRU A nu MA CONSIDERA UN BEAT IN SCRIERE; ARATA-MI REGULAMENTUL SERIOS SI VALOROS AL TB (nu cel de o pagina de comunicat de presa), IMNUL TB (avand 20 de folkisti in juriu in anii lui), STEMA LUI GRAFICĂ, DIPLOMELE CU GRAFICĂ SPECIFICĂ, BANNERUL SĂU ȘI AFIȘUL inedit TB. @ Acum ilegalitatile TB. În 2006 și 2008, a luat premiul I si III un student din FETEȘTI-Ialomița, inspectoarea vazandu-i buletinul la oferirea banilor de premiu. A reclamat vreun părinte sau profesor ? Falsul in declaratii venea de la secretara Clubului Copiilor fetesti ca respectivul era membru al Clubului si la 19-22 ani, adică copil de 19 ani…În 2014-2017, in juriu apare Mihai Rebenciuc (nu Rebengiuc), director adjunct al Liceului G Enescu, care îsi aduce o aceeași eleva de clasa in fiecare an in Concurs si primeste si Premiu I la sectiunea Cluburi. Ia fii atent!!! Eleva la Enescu ia premiu la Clubul de sector???!!! Ce fel de calitate are Toamna Baladelor??? În 2016-17, acest pensionabil MR, inscrie eleva fara numele profesorului in tabelul de concurenti, deci era el, dar ca sa nu bata la ochi…Fata ia premiul I la sectiunea Cluburi… CINE A RECLAMAT ??? LEGAL SI MORAL ERA ORI ELEVA NU MAI INTRA IN CONCURS ORI M.R. NU MAI INTRA ÎN JURIU. După aflarea mojiciei a fost respins din juriu si acum este in primul an de pensie la Scoala Titulesu (nr 3). Intreaba-l personal pt confirmare… Iată calitatile Toamnei Baladelor.. Și mai e ceva important: află cine A FĂCUT INAINTE DE TOAMNA BALADELOR REGULAMENTUL IN CARE JURIUL ERA FORMAT DIN FOLKISTI SI ACTORI, DIN JURNALISTI SI POETI ???? NU cei 10 INSPECTORI EDUCATIVI CARE AU GAZDUIT CONCURSUL TB in timp ! De aceea este fals numit festival, ci corect este CONCURS. Toamna Baladelor este plagiere de la Primăvara Baladelor. Cine i-a dat acest titlu plaggiat ? D.I.D., află numele initialelor…dragă BLOG!!! Mai dai valoare TB, după cele informate???

  Marius Matache

  (27 September 2018 - 11:50)

  Draga Nad – ca n-ai decenta sa iti asumi identitatea, am inteles, nu toti avem minimul decentei. Ti se pare ca eu sunt organizatorul TB? Afla ca nu sunt, articolul la care comentezi (din 2015!) e doar informativ ca are loc, necum vreo cronica.
  Ai sesizat ceva ilegal, ani la randul, si nu ai sesizat institutiile statului? S-ar putea sa fii complice!
  Apropo, de ce tipi la mine, in casa mea? Ca nu te-am injurat, nu te-am certat nici aici, nici in alta parte.

  nad 2

  (28 September 2018 - 02:52)

  Drag[ Blog, reclamatiile pt TB se fac de cei din joc: instructori muzicali, parinti, elevi, directori de scoli-cluburi copii-palate. Iti mai scriu una tare. Timp de 5 ani Eugen Cristea din juriu, pleca in fiece sambata dupa masa, la 14.00, dupa ce se indestula culinar, tocmai cand pe scena urmau liceele. A doua zi la Gala, la recitalul sau cu Doctorita mea de Dinti, asemenea cu Capsunarii lui OM, spunea: Vă astept pe toți la spectacolele mele…dar el lipsea de la recitalurile liceenilor. Demagogic! Ca si el , o sefa de juriu a lipsit si ea la o gala, o data intr-un an, iar in alt an a lipsit sambata. Jurizatorii nu au talent pedagogic si nici criterii de selectie in buzunar…Incă o bulină neagră 2017: In juriu, după lepădarea de M Rebenciuc si E.Cristea, e așezat o O PENSIONARĂ, fostă directoare la Clubul Copiilor sector 6. Cadaverică alegere! Ăsta e TB !!! Ce pete ne va mai aduce in 2018???

  P.S. Toamna Baladelor 2018

  (28 September 2018 - 03:26)

  Cineva din instructori muzicali, parinti, elevi, directori de scoli-cluburi copii-palate, au cerut ISMB (inspectorat școlar Buc) să adauge o condică de prezență pentru juriu, detalii despre premii și obligativitatea cantecelor în română, de gen folk, fără tobe și pianină,acordeon sau țambal…fără costumație de bâlci roz-bon-bon, cu paiete, cu teniși cu sclipici și fără mișcări dansante de muzică ușoară la microfon…Ca să nu mai zic că in alti ani , profesorul burtos si pletos de la clubcopii sector 1, acompania pe scenă, el. la pianina electrică un grup de elevi. Să iti mai adaug ceva important de grav: verificand in culisele profesorilor de concurs: Niciunul nu cunoaste repertoriul Cenaclului Falcara, nu al necenaclului Remember Flacăra 2017-18. Pentru că Bâlciul Baladelor sau Balada bâlciului nu face auditii folk, nu are masterclass, revistă-program (cu loreta si manuela si maria, celebre ziariste) și nici nu ofera ca premii CD și DVD cu muzică folk veche. Toți jurizatorii nu inoveaza nimic, ci tac pt diurnă și onorariu, ca sa mai fie invitati si la anul (vezi pe Eugen.C. cum se gudura la Manuela, la Folk fara varsta, zicând de pe scenă: E bine, Manuela!, Daca vrei tu cant si Mă iubește, nu mă iubește, bine!). Pâna in 2020, TB va ajunge Crizantema de rugină=ofilită…

  Marius Matache

  (28 September 2018 - 10:46)

  Auzi, Danut, incepi sa ma plictisesti. Nu iti sterg comentariile, dar vezi ce scrie in alta parte. Bag de seama ca nu pricepi ca nu eu ma ocup de organizare.

  Vă multumesc!!!

  (28 September 2018 - 16:39)

  Nu era vorba de organizarea DVS, ci de a nu vă păta cu jurizarea, intr-un asemenea concurs…dacă vi se cere, ca altă dată…Textele sunt serioase și reale. … Nu am mai scris că unii jurizatori palavrageau si altii dormeau in timpul jurizarii, că au chiulit sambetele, ca in culisele premierii, influienta organizatorilor conta etc. Imaginea lor va avertiza atentia sporita a concurentilor, dar si felul de activitate chitaristică ce se practică in MEN. Mi-ati inteles durerea ? Ma bucur, fapt pt care va multumesc, ca țineti la morala actului cultural !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.