Folk de seară la Drăgășani

Astazi avem un guest-post pe ForeverFolk. Este vorba de recenzia serii de folk de la Dragasani din Legion Rock Club, scrisa de Dana Lita Stancioi, realizatoarea emisiunii Folk de Seara de la Radio Horion.

Am ascultat folk, vineri la Dragasani! In primul rand, langa 2 prieteni dragi. Cu ei merge mai departe folkul in orasul meu. Acesti oameni ma inspira mai mult decat ii inspir eu pe ei. Și ce bine e după ce asculti folk…o stare de bine inainte, apoi o stare de rau dupa, dar de bine. Hm… Nu contează ce folk, unde, cu cine, cat, cum… toate dimensiunile astea sunt inutile. Conteaza doar că ascultam folk…

Ce s-a intamplat pe scena s-a întamplat multumita câtorva omuleţi cu suflet mare, care au zis ca merita sa facem un concert in Legion Rock Club. Mulţumesc Ion Mielcioiu Bostina (Baiatu’ de la tara), mulţumesc Catalin Burlan, mulţumesc Iancu Cionica! Tuturor va multumesc pentru mai multul sau mai puţinul pe care l-aţi făcut vineri. Acum aveti cel mai mult nevoie de incurajare si ganduri bune…

Ion Mielcioiu Bostina, desi nu-l cunosc bine, stiu clar ca simte forta unui vis. Ca intelege nevoia de a lupta – cu tine insuti, mai ales! – pentru implinire. E artist. A cantat cu Mircea Baniciu si i-a carat chitara prin toata tara. Mergem in Tabara de la Calafat si il sustin pe 14 Iunie la Slatina unde isi lanseaza cel mai recent album (asa mi-a zis Florin Chilian sa zic, nu “ultimul album” :)) M-a asteptat inca de la ora 2 PM, am ajuns la 9. Iarta-ma!…uneori sunt furtuni.

Catalin Burlan stie tot ce se intampla in Primarie, ca fara ei n-am fi noi…Cu un neastampar permanent. Nu e artist dar e folkist! Si nu numai…a doua zi a plecat pe Cozia, pe vremea aia…ca doar muntele stie cerul atat de aproape de inima lui…

Iar pe domnul Iancu Cionica l-am simtit mai bine cand s-a asezat langa mine si mi-a vorbit cu dumneavoastra….ce baiat! Locul lui, treaba lui! Exista oameni langa care fiecare secunda ne e plina de inteles. Sunt unici, de regula.

Au fost piese care imi erau necunoscute, dar si piese pe care le stiam…am tresarit cand s-a cantat Cabana lui Vasile Mardare. I-am scris un mesaj: “Se canta Cabana!”, mi-a raspuns: “Sunt la Medias. Pe scena. Sa-l cantati bine, ca altfel…”

M-am intalnit cu oameni buni (folk bun = om bun) care mai de care mai de demult nevăzuţi…Mihai Preda (Slatina), Profu’ de Mate (Rm Valcea), Viorel Pitigoi (Pitzi – Contrapunct, Pitesti), Marian Scorbureanu (Dragasani), Alexandra Ionescu (Dragasani), Lavinia Smarandescu (Dragasani).

Toti acestia, stiu eu sigur ca pe 17 iunie sustin miscarea “Folk Fest – BATKA 2012“, editia I. Pina pe 7 iunie, astept confirmari de participare sa stiu cat vin de Dragasani imi trebuie.

Eu va astept pe TOTI!

Foto: Andrei Parvu

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.