Bookfest 2012

Cea de-a VII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest își deschide porțile, pe data de 30 mai. Peste 300 de evenimente vor avea loc în acestă perioadă, acestea cuprinzând de la sesiuni de lectură, lansări de carte, și diverse întâlniri ale lumii românești și internaționale, până la concerte, proiecții cinematografice, reprezentații de teatru pentru copii și cursuri de limbă franceză.

Dacă vă întrebați care este legătura între cursurile de limbă franceză și un salon de carte, explicația vine din faptul că, în acest an, Franța este invitat de onoare al Bookfest (continuând tradiția creată prin invitarea unei țări la fiecare ediție). Standul acesteia se va afla la Pavilionul C3, aici urmând să aibă loc evenimentele anunțate de Ambasada Republicii Franței și Institutul Francez.

Printre evenimentele legate de prezența Franței la Bookfest se numără o sesiune de întrebări și răspunsuri cu scriitoarea Sylvie Germain – 31 mai, o degustare de vinuri românești condusă de producătorul și moderatorul de emisiuni culturale Bernard Pivot (care va prezenta și volumul Dictionnaire amoureux du vin – 31 mai , dar care va participa și al un dialog cu Luiza Vasiliu și Horia-Roman Patapievici – 2 iunie), dar și o întâlnire cu scriitorul Michel Houellebecqcunoscut autor al Particulelor elementare – pentru o sesiune de întrebări, dar și de autografe (1,2 iunie). Alte prezențe confirmate la eveniment din partea Franței sunt autorii Nedim Gürsel, Yasmina Khadra și Yann Apperry, editorul Jean Mattern (responsabilul cu literatura străină al Editurii Gallimard) și academicianul Dominique Fernandez (autorul volumului Rapsodia română).

În același pavilion C3, anul acesta se lansează formula Cinema după carte, prin intermediul căreia vizitatorii vor avea avea ocazia de a viziona, gratuit, pelicule cinematografice având la bază scenarii adaptate după opere ale unor cunoscuți autori francezi. Iar dacă sunteți pasionați de legătura dintre literatură și film, pe 31 mai, va avea loc o dezbatere organizată de Revista Observator Cultural, în seria de evenimente Formula 3.

Ca în fiecare an, și scriitori români vor lansa și vor invita cititorii la discuții deschise. Astfel, pe parcursul celor 5 zile de Salon de Carte, îi veți putea întâlni pe Horia-Roman Patapievici, Mircea Cărtărescu,  Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu și Lucian Boia. 

Intrarea, pe tot parcursul Salonului Internațional de Carte Bookfest, este liberă, iar programul este următorul: pe 30 și 31 mai (miercuri și joi), între 10:00 și 20:00, pe 1 și 2 iunie, între 10:00 și 22:00, iar pe 3 iunie, între 10:00 și 20:00.

Salonul Internațional de Carte Bookfest 2012 este organizat în colaborare cu Ambasada Franței la Bucureşti și Institutul Francez, co-finanțat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional și susținut de Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Detalii despre program și evenimente găsiți pe site-ul oficial al Salonului Internațional de Carte: http://www.bookfest.ro/

Post Author: Oana

1 thought on “Bookfest 2012

    […] Salonul International de Carte ”Bookfest” este mai mult decât un loc unde puteți găsi cărți, ci cuprinde evenimente diverse, și aduce împreună artiști din domenii diferite, pentru a pune cititorul față în față atât cu autorii cărților, cât și acte culturale din domenii conexe (cum ar fi muzica, teatrul sau filmul). […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.