C-RIMĂ cu premeditare 2014

Ca și în 2013, începutul de an corespunde festivalurilor neobișnuite. După ce Porc Bun 2014 a lăsat urme adânci în amintirea celor prezenți la Mediaș la începutul anului, a venit rândul Festivalului de poezie C-RIMĂ cu premeditare să își desfășoare cea de a doua ediție, după debutul fulminant în anul precedent (detalii aici). Organizatori sunt Asociația Culturală FAIR, în colaborare cu Asociația B&D Cultural Events.

C-RIMĂ cu premeditareCompetiția se adresează debutanților, sau, așa cum îi descrie Sorin Poclitaruăi de nu şi-au scos o bucoavnă lirico-plângăcioasă de arătat vecinilor şi iubiţilor, da’ au de gând şi simt fiorul pătrunzând adânc în organism. O altă cerință importantă este utilizarea rimei, iar marele premiu, unic de altfel, constă în publicarea unui volum de poezie al câștigătorului. Iată regulamentul pe larg.

 1. Concursul se adresează debutanţilor care nu au încă un volum scos.
 2. Premiul constă în publicarea unei cărţi câştigătorului.
 3. Poezia trebuie să fie scrisă obligatoriu cu rimă.
 4. Se trimit câte 10 poeme pe adresa de email cooperativadepizzalabomba@yahoo.com. Poeziile vor fi cu diacritice şi, obligatoriu, corectate. Greşelile de ortografie sau de exprimare, dezacordurile şi orice gen de lipsă de punctuaţie, pe principiul „lasă să înţeleagă fiecare ce vrea”, vor fi trimise direct la coş.
 5. Juriul este format din 5 cititori de poezie, aleşi de Sorin Poclitaru dintre oameni care îmi sunt cunoscuţi ca împătimiţi de poezie.
 6. Poezia trebuie să fie de dragoste (asta că să se justifice şi titlul).
 7. Perioada de trimitere a poeziilor se întinde până la 15 februarie 2014, nu de alta, dar pe 1 martie, de Martisor, să poată ieşi cărţulia… ori măcar de Paște.
 8. Orice comentariu răutăcios, orice contestaţie, orice încercare de a vorbi mult, prost şi fără rost despre această încercare vor determina doar un râs în hohote din partea organizatorilor. Este acceptată orice critică însoţită de un sprijin material consistent pentru concursul de poezie.
 9. Partea drăguţă a concursului este că are şi o… parte drăguţă: poezia pentru copii. Secţiunea pentru copii are denumirea generică de P-rima cărticică. Aceleaşi condiţii ca şi mai sus, singura deosebire fiind că poezia trebuie să fie adresată copiilor. Cu cât mai mici, cu atât mai bine. Această parte a concursului va avea de asemenea un câştigător căruia îi vom publica o cărticică.
 10. Este recomandabil ca cel care va vâștiga să dețină un minim de 30 de poezii publicabile imediat.
 11. Orice reușită va fi exclusiv meritul organizatorilor, iar dacă ceva nu merge, vina e a altora.

Așadar, dragi poeți dedicați rimei, dragostei și/sau copiilor, grăbiți-vă cu înscrierea, că mai sunt puține zile (fix 10). Două cărți așteaptă să fie publicate, ceea ce, în zilele noastre, în care editurile publică debutanți doar contracost, este rar, parol!

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.