Cum a fost concertul lui Kurt Elling la București

În data de 5 martie partea feminină a ForeverFolk a primit un cadou aparte – și anume o invitație la concertul susținut de Kurt Elling  la Sala Radio, în cadrul proiectului Jazz Night Out al Twin Arts.

Trebuie să recunoaștem că am plecat cu temele nefăcute la concert și cu o serie de întrebări. Nu știam mai nimic despre Kurt Elling, pentru că niciuna dintre noi nu are cunoștințe majore de jazz, și nici măcar cu apucasem să dăm o căutare pe Internet pentru a vedea despre ce e vorba. Am aflat cu câteva ore înainte că toate cele 10 albume ale muzicianului american au fost nominalizate la Grammy, unul dintre ele câștigându-l de altfel. De asemenea, din ceea ce ne spusese cineva, domnul al cărui concert ne aștepta are o voce baritonală, care nu numai că posedă o tehnică vocală uimitoare, dar are și o profunzime emoțională extrem de puternică  – iar de acestea aveam să ne lămurim pe îndelete pe parcursul concertului.

A fost un concert în care cuvintele cheie au fost pasiune, iubire și eleganță. Alături de Kurt Elling au fost prezenți pe scenă: John McLean (chitară), Clark Sommers (contrabas), Brian Carter (drums) și Gary Versace (pian), fiecare dintre ei având momente-cheie în desfășurarea recitalului.

Mai multe despre concert și, mai ales, despre o foarte plăcută întâlnire dintre jazz și o părere subiectiv-muzicală, puteți citi în articolul scris în nume personal: O lume de pasiuni. Kurt Elling.

La final, tot ceea ce rămâne de spus este că viitorul album, Passion World, prezentat în cadrul concertului este un album despre viață și despre a pune suflet în fiecare gest pe care îl faci. Iar muzicienii cu care ne-am întâlnit la început de martie la Sala Radio ne-au demonstrat acest lucru din plin.

 

Post Author: Oana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.