Alchimia toamnei – un altfel de spectacol

Ne-am obisnuit ca pentru concertele de folk sa mergem in baruri, cluburi si tot felul de locatii in care te chinui sa respiri prin fumul de tigara sau auzi limpede ce zice cel de pe scena dincolo de conversatiile zgomotoase sau ciognirile de pahare. Saptamana aceasta la Teatrul Excelsior am asistat la un concert aparte, la “Alchimia toamnei” , un spectacol sustinut de colegul nostru, Marius Matache alaturi de Sorin Poclitaru venit special de la Gura Humorului.

Concertul nu a fost un simplu spectacol ci si un prilej de a promova noul volum de poezii al lui Sorin, Amalgam si o avanpremiera a unui viitor album Marius Matache. Au fost numeroase piese noi, necunoscute, insa toate pe versurile lui Sorin (sau macar 90% din ele). A fost extrem de placut sa vad o sala plina care pe tot parcursul spectacolului au ascultat cu sufletul la gura fiecare poezie si fiecare piesa noua.

 

Cei doi au reusit sa se completeze atat de bine incat glumele, micile rautati si replicile au parut regizate, atat de reusite au fost. Si ca sa nu ne plictisim doar de cei doi, Liviu Nichita, venit de peste mari si tari, a poposit pe scena pret de 3 piese. Vocea si stilul lui Liviu au o rezonanta aparte. E imposibil sa nu-l recunosti din primele secunde in care il auzi. La un moment dat mi-l imaginam pe scena inconjurat de un band impozant cu 2 fete backing vocals si totul ar fi fost ideal. Dar cum distanta este prea mare, ar fi cam imposibil sa vina cu un asemenea “echipaj”.

Au fost si piese cu dedicatii, ce s-au pliat perfect pentru anumite personaje aflate in sala, precum imnul DreamTeam sau o piesa dedicata poporului chinez ce l-a amuzat copios pe Cristi China Birta (Chinezu). Cat despre poezile lui Sorin pot spune doar ca exista putini poeti ale caror volume sa le fi citit cap coada, iar Sorin se numara printre acei putini.

Poate ca in viitor acest tip de spectacol va putea avea loc in mai multe orase din tara dar asta doar cu ramane la latitudinea publicului si nu numai. Pana atunci, ramane sa-i mai intalniti prin tara la diverse concerte si evenimente.

Sursa foto: Sergiu Babei

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.