Un film despre folk

”Dacă nu-i nou şi nu îmbătrâneşte niciodată, atunci este o melodie folk”. Llewyn Davis

Film

Să mai spună cineva că muzica folk nu e de actualitate. Dacă frații Cohen s-au gândit să facă un film având la bază viața unui cântăreț de muzică folk, înseamnă că subiectul poate oricând să facă rating. Filmul este o incursiune în lumea muzicii folk din New- York-ul anilor 60, înaintea apariției lui Bob Dylan. Scenariul este parţial inspirat din biografia muzicianului Dave Van Ronk, iar majoritatea melodiilor din film sunt interpretate live de actori. Distribuţia filmului îi include pe Oscar IsaacCarey MulliganJustin Timberlake și Garrett Hedlund.

Nu am dorit să angajăm un actor care doar să mimieze. Fiindcă este vorba despre viaţa unui cântăreţ, ne-am dat seama că trebuie să fie ceva real. (Ethan și Joel Cohen)

Inside Llewyn Davis a câștigat Marele Premiu la Festivalul de la Cannes 2013, iar reacțiile pozitive ale criticilor internaţionali îl plasează printre favoriți și pentru premiile Oscar 2014. Filmul este disponibil în cinematografele din România începând cu 6 decembrie și este distribuit de Asociația Culturală Macondo.

Auras organizează un concurs și pune la bătaie două invitații duble la acest film, așa că ați putea să vă încercați norocul. Ca să vă faceți o idee despre film, vă invităm să vizionați trailerul.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.