Adrian Berinde feat.Tess – Dacă o iubești

Adrian Berinde e unul din artiștii mei favoriți, îmi recunosc această slăbiciune. Sâmbătă, pe drumul de la Craiova spre București, am ascultat prima parte a unui interviu realizat de Felix Crainicu cu acest domn pe care Motzu Pittiș îl considera un artist renascentist datorită polivalenței sale (pictor, sculptor, muzician, poet, regizor). Știam că are un album gata, el va fi intitulat (așa cum am aflat în interviu) cel mai probabil Atât de bine, va fi al 7-lea disc Adrian Berinde și aduce și o schimbare de stil a acestuia.

Tot ceea ce se-aude pe acest disc poartă însemnele unei schimbări fundamentale de vibrație înaltă, semnele unei ridicări conștiente deasupra lumii, acolo unde totul este iubire și lumină. Șaptele a avut mereu semnificații magice și sacre – sunt șapte minuni ale lumii, șapte păcate capitale și tot atâtea virtuți, Însuși Dumnezeu a creat lumea în șapte zile, pământul s-a împărțit în șapte continente, curcubeul poartă șapte culori, cerul și-a împodobit constelația Taurului cu șapte Pleiade, omul se conectează cu universul prin șapte chakre, raiul are șapte trepte, armonia divină se reflectă în șapte note muzicale… Șapte simbolizează desăvârșirea lumii și împlinirea vremii.

Chiar dacă și pe acest album colaborează și cu vechiul său prieten și coleg de arme Jimmy El Laco (Nightlosers), piesa pe care v-o propun la Clipul zilei face parte din acea schimbare de care vorbește chiar autorul mai sus. Dacă o iubești a fost înregistrată la Bird Music Studio  din Tg. Mureș, alături de Norbert Kovacs pe partea instrumentală, în timp ce vocea inconfundabilă a lui Adrian Berinde este “dublată” de Tess (Tedodora Sântean). Imaginea și montajul clipului îi revin lui Raul Hațegan.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.