Colindul părinților

Colindul părinților este una din cele mai frumoase poezii ale lui Sorin Poclitaru și spune asta unul care a scris câteva zeci de piese pe versurile poetului din Humor. Nu degeaba mai mulți artiști au pus textul pe muzică, iar cum noi nu suntem părtinitori, vă oferim toate variantele și vă invităm să ne spuneți care vă place mai tare. Fără supărare, nu e concurență! Dar vom începe chiar cu poezia recitată de poet, cred că e cea mai fidelă reprezentare a textului.

Daria Boghean e o prietenă veche a noastră, nimeni alta decât câștigătoarea premiului Liviu Nechita pentru cel mai bun tânăr artist în 2019.

Varianta lui Filip Cârciumaru e proaspăt apărută, de maxim o săptămână. Să sperăm că Filip revine pe scenă, pentru că în ultima vreme a cam lăsat muzica deoparte.

Varianta grupului folk Balada de la Mediaș e semnată de Nelu Ivan, iar orchestrația e semnată de Dan Manciulea (care văd că încet devine un orchestrator foarte frecventat de artiștii români din zona folk).

Prietenul Codruț Beleaua are și el o versiune acustică a poeziei Colindul părinților, solo, fără grupul Om Bun.

Pe Doru Urâtu mulți îl știu ca om de studio, dar el foarte des compune și cântă chiar el, așa că iată și versiunea sa la acest text.

Post Author: Marius Matache

2 thoughts on “Colindul părinților

  IOAN TODERAȘCU

  (17 December 2020 - 15:34)

  Cel mai mult îmi place creația lui Doru Urâtu.

  Alina

  (18 December 2020 - 22:36)

  Mie interpretare lui Filip mi s-a părut cea mai “caldă”… și deci potrivită cu mesajul din versuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.