Wovenhand – un concert premieră la Silver Church

WovenhandParte a turneului trupei, prin care își prezintă cel de-al șaptelea album Refractory Obdurate, Wonvenhand vor susține un concert în premieră în România pe 26 aprilie, în Silver Church. Pe cei de la Wovenhand i-am prezentat la Clipul Zilei și încă de atunci recunoșteam faptul că și pentru noi descoperirea lor este una nouă. Trebuie să recunosc că ritmurile lor (ce combină elemente de folk, rock, punk, country alternativ dar și muzică nativă americană) au fost o surpriză plăcută, și sunt convinsă că și concertul va intra în categoria descoperirilor muzicale aparte.

O parte din siguranța acesta vine tocmai din mixul special pe care îl au piesele, care cuprinde genuri muzicale diverse, pe care în mod normal nu le-aș vedea unele lângă altele. David Eugene Edwards (fondatorul și liderul Wovenhand) spunea, întrebat despre stilul lor muzical, următoarele: nu pot descrie muzica mea din punct de vedere stilistic. Este muzica Wovenhand. Bineînțeles că este un mix de stiluri care îmi plac. Îmi place să ascult muzică tradițională, heavy rock dar și gospel și bluegrass. Eu pot găsi muzică bună oriunde, în fiecare stil care îmi place. Și toate acestea au o influență asupra muzicii pe care o facem. Cel mai des suntem catalogați ca și muzică country alternativă, eu nu pun eticheta acesta, dar nici nu mă deranjează oamenii care o fac.

Povestea Wovenhand a început în 2001, ca un proiect separat al lui Edwards, în perioada în care trupa din care făcea parte la acel moment ( 16 Horsepower) era în pauză. Primele concerte l-au inclus, alături de Edwards, pe multi-instrumentalistul Daniel McMahon, iar în 2002 a urmat și primul album. O dată cu turneul pentru acest album s-a alăturat trupei Ordy Garrison, la tobe – și pe acesta îl veți putea vedea și în București. De-a lungul timpului, formația și-a schimbat componența de câteva ori, ceea ce nu a l-a oprit pe David Eugene Edwards să predice pe scenă, în stilul propriu, și să ajungă să lanseze cel de-a șaptelea album.

Cel mai important lucru din viața mea este gospel-ul. Pentru că este viață. Eu cred că nu poate exista viață adevărată în afara credinței. Toți suntem forme de viață în afara credinței, dar acesta nu e o viață adevărată. Oamenii devin carapace goale (…) Trebuie să credem în gospel.

Considerat cel mai energic album lansat pana acum, Refractory Obdurate are ca și gen de baza folk-ul american, însă are și influențe punk-rock și trimiteri la muzica nativă americană. Tonalitățile albumului sunt unele destul de închise, ceea ce totuși nu alterează bucuria concertului, dar conduc spectatorul spre o lume în care vocea lui Edwards, versurile combinate cu riff-uri de chitară, și ritmurile pe alocuri tribale ale tobelor creează o experiență unică.

Deseori se spune că tonurile muzicii mele sunt întunecate. Nu știu de ce este așa. Bineînțeles că are de-a face cu dispoziția mea. Îmi place muzica serioasă. Nu trebuie cu adevărat să fie dificilă sau tristă tot timpul. Trebuie doar să fie onestă. Nu-mi place muzica care e doar pentru distracție. Nu spun că e ceva greșit cu ea. Copiii mei ascultă acest tip de muzică și e ok. Dar se întâmpla ca eu să fac muzica pe care o fac. Și că sună așa cum sună. Și nu pot schimba acest lucru.

De această experință muzicală cu siguranță unică și în premieră în România vă puteți bucura pe 26 aprilie, în clubul bucureștean Silver Church. Accesul publicului se va face începând cu ora 20:00. Concertul este organizat de Twin Arts, iar biletele pentru acest eveniment costă 60 de lei şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro. Nu va fi permis accesul cu camere foto, iar înregistrarea audio/video este interzisă pe toată durata concertului.

Sursa citatelor este un interviu pe care îl puteți citi integral aici.

Post Author: Oana

1 thought on “Wovenhand – un concert premieră la Silver Church

    […] Agenda noastră a cam lipsit în ultima vreme, e drept. Ce să facem, am fost prinși cu diverse, dar nici concertele propuse nu sunt prea numeroase. Azi are loc la Sinaia unul din festivalurile Tatiana Stepa (dacă nu înțelegeți gluma, aveți un articol aici). Tot azi, prietenul Puiu Crețu cântă la e-Varză. Alina Manole cântă în formulă de trio la Clubul Țăranului. Concertul săptămânii este, fără îndoială, cel al americanilor de la Wovenhand din The Silver Church din București (detalii în articolul dedicat). […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.