Bela Fleck și Abigail Washburn – Shotgun Blues

Au multe în comun, dar cele mai importante sunt banjoul, Juno (fiul lor de nici 2 ani) și albumul ce le poartă numele: Bela Fleck & Abigail Washburn. Albumul s-a născut din dorința celor doi muzicieni de a petrece mai mult timp împreună, dar în același timp de a continua să cânte, astfel că, alături de Juno, dădaca acestuia, un inginer de sunet și 8-9 banjouri, au pornit în turneul de promovare a acestui album.

Bela FleckBela Fleck (de fapt Béla Fleck, dar mergem pe varianta SEO) este recunoscut ca unul din cei mai versatili instrumentiști când vine vorba de banjo. A colaborat cu artiști atât de diferiți încât cu greu poate fi clasificat într-un anumit gen, chiar dacă banjoul este tipic pentru country. Chick Corea, Dave Matthews, Victor Wooten sau Stanley Clarke sunt doar câțiva din artiștii cu care Bela Fleck a colaborat. Dovada polivalenței sale în materie de gen stau nominalizările sale la premiile Grammy, mai diferite decât ale oricărui alt muzician: country, pop, jazz, bluegrass, clasic, folk, spoken word, compoziție și aranjamente orchestrale.

Abigail Washburn a colaborat timp de 5 ani cu trupa Uncle Earl, contribuind la două albume ale trupei – She Waits for the Night (2005) și Waterloo, TN (2007). Colaborarea cu Bela Fleck începe la primul său album solo Song of the traveling daughter, unde acesta este producător.

Bela Fleck și Abigail Washburn concertează la Sala Radio din București pe 5 noiembrie 2015. Detalii găsiți pe TwinArts. Biletele pentru acest eveniment costă 95, 135, 155 de lei în funcţie de categorie şi vor putea fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Bela Fleck și Abigail Washburn – Shotgun Blues

    […] prezenți la rubrica noastră Clipul zilei și introduși cititorilor ForeverFolk (ascultă aici Shotgun blues). Azi m-am gândit să detaliez un pic despre concertul pe care ei îl vor susține la București […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.