Beautiful tango

Beautiful tango e piesa pe care să o asortezi lângă vinul dulce-amărui de Porto, în timp ce gândul îți zboară peste mări și țări. Peste nisipul Saharei sau peste nesfârșita Siberie. Vocea suavă, șoptită, inițiatică, aproape magică; linia melodică principală pare o transcriere poetică a unui metronom. Din loc în loc, o a doua chitară te eliberează din strânsoarea ridigă a șablonului de tango și te duce către relaxarea mediteraneană, oferindu-ți o părticică din țara de origine a artistei, Maroc.

Hindi Zahra a mai fost la noi în vizită, tot la Clipul zilei. Peste două zile vine la noi, în România, în “premieră pe țară”, la braț cu discul despre patria sa, Homeland. Muzica ei include un pic de folk, dar și un pic de flamenco, arome de jazz și trăiri de blues, totul cu o patină orientală desprinsă din înălțimile munților Atlas și nisipul plajelor din nordul Africii. Pentru cei ca ea a fost inventat termenul de world music.

Dacă vreți să o vedeți pe Hindi Zahra joi, la Sala Radio, trebuie să vă grăbiți, mai sunt doar câteva bilete disponibile. Pentru comunicate oficiale și informații despre bilete, vizitați site-ul TwinArts. În rest, bucurați-vă de muzici!

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.