Poveștile Alchimiei (ep. 3)

Am ajuns cu Poveștile Alchimiei la episodul trei, în care autorul, Marius Matache, spune poveștile pieselor Alchimistul și Treci, vântule!. 

Alchimistul

Textul Alchimistul trebuia să apară de două ori pe discul Alchimie, odată recitat și odată pentru a închide albumul, ca piesă. Ulterior însă, m-am răzgândit, pentru că de, așa sunt artiștii, încerci, vezi cum iese și parcă nu e ce visai. Ca și în cazul primului album (n.a. HOINAR prin Piața Matache), nici aici nu am vrut o piesă care să dea titlul albumului. Ideea de alchimie, de alchimist mă rodea demult. Dar pentru că până la un nou album mai era ceva, s-a născut inițial, în octombrie 2013, spectacolul Alchimia toamnei, cu mine cântând piese în marea lor majoritate pe versurile lui Sorin, iar el recitându-și propriile versuri. A ieșit așa frumos că l-am repetat un an mai târziu, ca inaugurare a proiectului Seri acustice la Mignon. Apoi, în 2015, l-am dus la Iași, Botoșani și Gura Humorului. Între timp, l-am rugat pe Sorin să scrie un text despre un alchimist.

Am cântat prima oară acest cântec în 2014, la concertul aniversar din Puzzle, pentru cei 10 ani petrecuți pe scenă. Și am avut marea bucurie și onoare ca alături de mine să fie, la flaut, Dan Byron.

Treci, vântule!

Este, probabil, piesa favorită a lui Sorin. Sau era în forma inițială, doar eu și chitara, atunci când i-am cântat-o prima oară. Doar că atunci când am înregistrat chitara și vocea ghid, era muuuuuult prea lentă, prea moale. Dar Vova la tobe și mai ales Vlady, ghidați evident de Victor (acum am realizat că pe toți îi cheamă cu V!), au îmbrăcat piesa în haine noi. Dar recunosc că am emoții cu noua variantă, e posibil ca romanticul de Sorin să nu mai fie la fel de încântat. Și dacă tot am vorbit de spectacolul de la Mignon, din 2014, iată o joacă simpatică a noastră pe această piesă.

Până duminică, 3 aprilie, puteți sprijini campania de crowdfunding pentru proiectul muzical Alchimie. Pentru mai multe detalii, dați click pe bannerul de mai jos.

banner articole bun

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.