Poveștile Alchimiei (ep. 4)

Poveștile AlchimieiAm ajuns la episodul cu nr. 4 (ultimul) al Poveștilor Alchimiei, dedicat albumului Alchimie al colegului nostru Marius Matache, care conține poveștile pieselor Dumnezeu, În visul meu și Licurici. Povești pe care chiar el vi le spune în cele ce urmează .Autorul textelor este, ca pentru întreg albumul, Sorin Poclitaru. Albumul va fi lansat în București pe data de 16 mai, printr-un spectacol la Palatul Național al Copiilor din București (Sala Mică). Biletele sunt disponibile în rețeaua iabilet.ro, iar până pe 28 aprilie ele sunt disponibile cu 20% reducere.

Dumnezeu

În ciuda titlului, nu e o piesă religioasă sau cel puțin ce am înțeles eu din textul lui Sorin nu duce în această direcție. Am descoperit textul când organizam campanii pentru piese care să facă parte din compilația Folk din pana mea vol. 2 (n.r. care va apărea și ea în curând, probabil imediat după Paște). De altfel, textul a fost pus pe note și de alți artiști, cu siguranță însă varianta mea este cea mai puțin folkistică și cea mai puțin lirică. A fost rândul lui Lyuba să fie magistral, pe piesa cel mai puțin cunoscută de pe album (am cântat-o de maxim 3 ori din momentul în care am compus-o). 

În visul meu

O poveste de dragoste în adevăratul sens al cuvântului, o poveste pe care o asculți și „pleci departe”, ca să citez un clasic în viață. Cu toții ne dorim femeia ideală sau bărbatul ideal, visezi o fată și îți rămâne în minte câteva zile, te întrebi dacă a fost doar un vis sau e un preambul la ce va urma. A fost primul single lansat de pe acest album, iar reacțiile au fost extrem de pozitive, fiind și difuzat pe mai multe radiouri locale și centrale.

Licurici

E o poveste cu zâne, e una din piesele eminamente lirice de pe album (alături de Ninge), e aproape o poveste pentru copii. Licurici este a doua piesă pe care Lyuba cântă dumnezeiește (nu că pe celelalte nu ar fi excepțional, dar pe acestea două este pur și simplu definitoriu pentru orchestrația pieselor). Astfel că e posibil să vă facem o surpriză pe această piesă la spectacolul de pe 16 mai de la Palatul Copiilor.

Vă mulțumesc că ați urmărit Poveștile Alchimiei și vă invit să le descoperiți și live în turneul Alchimie, realizat cu sprijinul prietenilor de la Domeniile Sâmburești, TNT Express România, Kooperativa 2.0., RFI România și SmartFM, dar și al tuturor celor care au susținut campania de crowdfunding.

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.