Folk din pana mea vol. 2

A durat destul de mult până am reușit – Asociația Folkul Acasă În Realitate și ForeverFolk – să finalizăm volumul 2 al albumului colectiv Folk din pana mea. Am preferat să măsurăm de 10 ori și să tăiem o dată, chiar dacă asta a însemnat și alegeri pe alocuri dureroase. Folk din pana mea! Vol. 2 este o inițiativă menită să demonstreze comunității folk că artiști din generații diferite, cu stiluri diferite, fără a fi prieteni la cataramă, pot conlucra și se pot sprijini unul pe celălalt. În acest fel, muzica și numele fiecăruia din artiștii prezenți ajunge la nuclee de ascultători la care nu pot ajunge, în primă fază, direct.

pana meaPoate mai mult ca în cazul primului volum, am ținut foarte mult să avem artiști tineri pe acest album. Pentru că pentru ei contează enorm să apară, în faze incipiente ale carierelor artistice, pe un material discografic, alături de artiști cu vechime în muzica românească. Sper ca acest album colectiv să fie pentru ei un impuls să își dorească un material discografic propriu și un pas înainte important în carieră.

Poezia lui Sorin Poclitaru este liantul albumului, punctul comun al acestui produs muzical. Sorin este unul din oamenii care investesc timp, bani, dar mai ales suflet în mișcarea folk din Româna, prin evenimentele organizate, prin albumele scoase sub egida Asociației Folkul Acasă În Realitate (F.A.I.R.), prin costurile acoperite pentru mai multe albume și proiecte. Evident, puteau fi mult mai mulți artiști, dar a fost alegerea fiecăruia de a fi sau nu prezent pe album, iar noi le respectăm dorința, indiferent de motivație. Celor care au acceptat le promit că vom încerca să promovăm materialul pe toate canalele avute la dispoziție (radio, social media etc.).

Vă invit să ascultați Folk din pana mea! Vol. 2, să descoperiți artiști și piese noi, să vă bucurați de muzică și să rămâneți alături de fenomen. Iată lista artiștilor ce apar pe album și piesele acestora:

 1. Mihai NapuPoetul
 2. Sebastian IonelPlouă cu ochi de fată
 3. Vali PetcuViața mea
 4. Dan ManciuleaDulcegării
 5. Vasile MardareRămâi o viață
 6. Cătălin StepaEu nu știu
 7. Ștefania IacobNe vor judeca
 8. Cezar PopescuSă nu mă judeci
 9. Cristian MihaiDe la mijloc
 10. Nicu ZottaTu mă cobori
 11. Cristi CorcioveanuFloare de gutui
 12. Marius MatacheAzi plouă
 13. Mateiana AnechiforeseiDacă tu
 14. Vlad CalimandriucMi-e toamnă

Post Author: Marius Matache

11 thoughts on “Folk din pana mea vol. 2

  Radu

  (21 May 2016 - 18:21)

  Buna ziua, va rog sa-mi spuneti unde se gaseste acest album

  Multumesc,

  Marius Matache

  (22 May 2016 - 14:10)

  @Radu fie la artistii care apar pe album, fie la Gura Humorului, la Pizzeria La Bomba, a lui Sorin Poclitaru. Daca esti din Bucuresti, il gasesti la mine, Marius Matache.

  Alin

  (2 June 2016 - 08:50)

  buna, sunt din Cluj, si, vreau sa cumpar albumul asta!

  Marius Matache

  (4 June 2016 - 11:54)

  @Alin cat de repede ajung la Cluj, il aduc eu.

  Bogdan

  (5 June 2016 - 13:04)

  Bună ziua! Sunt din Sibiu, am ascultat o piesă de pe acest album pe RRA, la emisiunea Omul cu chitara de Vineri – 03 iunie, mi-a plăcut ce am auzit și mă interesează să ascult mai mult. Deci, DA, vreau să achiziționez albumul pentru că sunt convins că piesele sunt deosebite. Cum procedăm ? Se poate și prin curier?

  Marius Matache

  (5 June 2016 - 13:35)

  @Bogdan se poate si prin curier, si prin posta romana (varianta mai ieftina, sa nu dai 25 lei pe disc si 20 pe curier). Daca mai vrei si vreun alt disc scos de Asociatia FAIR (subsemantul – Marius Matache – Alchimie, HOINAR prin Piata Matache sau Stefania Iacob – Acum stiu), le gasesti tot la mine si nu te costa extra transportul.

  Bogdan

  (15 December 2016 - 18:16)

  Bună ziua! Sunt Bogdan din Sibiu. Poate este cam din scurt, dar in 19,20 şi posibil 21 Decembrie sunt cu ceva treburi prin Bucureşti, zona Răzoare. Dacă timpul vă permite, aş dori să ne întălnim câteva min. undeva în zona centrală. Doresc să achiziţionez câte 1 ex. din Folk din pana mea (vol. 1 şi 2). Sper să ne vedem.

  Bogdan

  (15 December 2016 - 18:25)

  Succes în seara aceasta la Tecuci. Şi nu numai…..Cu stimă.

  Marius Matache

  (20 December 2016 - 15:01)

  @Bogdan ai un e-mail de la mine, trimis ieri, cu numar de telefon cu tot

  Rares

  (30 August 2017 - 11:07)

  Buna ziua,

  As dori sa cumpar cele doua volume. Sunt din Brasov. cum putem face ?

  Multumesc !

  Marius Matache

  (31 August 2017 - 18:39)

  @Rares ti-am dat un mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.