Mâini de ajutor pentru târg

Ideea lui Sorin este excelentă, dar cred că nu a conștientizat imediat că vor fi zile de foc pentru el, ce efort uriaș presupune Târgul Național de Muzică Folk O Gură de Folk. Dar acesta e Sorin, încearcă mereu să genereze noi căi de expunere pentru muzica folk și un astfel de eveniment este extrem de necesar în profesionalizarea noastră ca breaslă. Da, muzica folk are foarte mult de învățat în materie de music business, iar un astfel de târg poate fi extrem de util. Astăzi însă povestim de oamenii care au hotărât să dea o mână de ajutor pentru acest eveniment în premieră.

Pensiunea Floare de Colț a fost primul partener privat care a sărit în sprijinul târgului și s-a oferit să găzduiască artiștii ce vor susține recitaluri pe scena casei de cultură din Gura Humorului, gazda primitoare ca de obicei a spectacolelor de folk organizate de Asociația F.A.I.R. Și dacă am zis de casa de cultură, aș spune că primăria Gura Humorului a fost primul susținător al evenimentului, dar asta nu e o surpriză pentru nimeni, pentru că la Humor se întâmplă de ani buni acte artistice de calitate (în weekend a fost festivalul Umor la Gura Humorului), iar aici meritul incontestabil îi revine domnului primar Marius Ursaciuc, care a înțeles că actul cultural este necesar unui oraș și unei zone care pariază pe turism.

Gură de FolkAsociația Viitor de 7 stele e un partener constant al folkului și al Asociației F.A.I.R. în general. Vă reamintesc că ei au sponsorizat Tabăra de Creație Viitor de 7 stele de anul trecut de la Gura Humorului, pe care am declarat-o, fără nici o ezitare, evenimentul folk al anului 2015. Și discutând cu Gabriela Grădinariu, președinta asociației, ne-am gândit că e foarte important să oferim tinerilor pregătiți anul trecut în tabără șansa de a evolua pe scena unui eveniment important din muzica folk. De aceea, ca o continuare a taberei de anul trecut, trei din participanți – Sebastian Ionel, Mateiana Anechiforesei și Vlad Calimandriuc – primesc din partea asociației trei burse prin care ei vor susține recitaluri pe scena mare și vor participa la toate acțiunile din cadrul târgului, pe parcursul celor trei zile. Și sper ca la ediția de anul viitor a taberei să găsim tineri dornici să învețe (exact, asociația deja plănuiește ediția a doua a taberei, pentru anul viitor), așa că dacă știți copii talentați, spuneți-le să stea cu ochii mari pe ForeverFolk.

Când am sunat-o pe Claudia la Aqua Carpatica să ne hidrateze artiștii pe parcursul celor trei zile de târg, discuția a fost extrem de scurtă, pentru că Aqua Carpatica e legată de Bucovina (aici sunt izvoarele, dacă nu știați), iar valorile brandului includ serios susținerea culturii (uitați-vă pe afișele evenimentelor culturale, să vedeți în câte din cazuri apare acest brand ca sponsor sau partener).

Ultimii, dar nu cei din urmă, sunt ImpactFM Gura Humorului, postul de radio unde Sorin Poclitaru realizează în fiecare duminică, de la ora 21.00, emisiunea Să dăm folk la case, și Hotel Simeria, care de asemenea va caza o parte din invitații taberei. Nu în ultimul rând, Tipografia SMart, care contribuie la toate spectacolele de muzică folk cu partea vizuală a evenimentelor.

Așadar, dacă nu ați făcut-o deja, rezervați-vă locurile de cazare în Gura Humorului, pentru că vor fi trei zile pline de muzică folk, veți avea ocazia să interacționați cu artiștii voștri favoriți, multă muzică la dispoziție (deja Alifantis Music și e-Media și-au anunțat prezența la târg, plus Asociația F.A.I.R., gazda evenimentului, care are și ea circa 10-15 titluri în portofoliu) și chiar merchandising. Plus zile într-una din cele mai frumoase zone ale României, în Bucovina.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.