7folk la Radio Seven

Sunt puține emisiuni de folk în FM-ul românesc, așa că întotdeauna mai e loc de una în plus. Și i-am sprijinit cu toate mijloacele pe cei care s-au apucat de această treabă. Cu muzică (am o arhivă de folk a ultimilor 10 ani bine garnisită, cu majoritatea albumelor apărute), cu agenda săptămânii (atunci când reușesc să o fac), cu sfaturi, cu intervenții live.

Și m-am bucurat să văd deschiderea lui Robert Tache de la Radio Seven inițial pentru o rubrică, apoi pentru o emisiune săptămânală de 1 oră, care să includă și rubrica mea. Astfel, în fiecare joi de la ora 15:00 la 16:00, pe 103,4 FM sau pe www.7radio.ro puteți asculta emisiunea 7Folk, realizată chiar de Robert, iar atunci când programul îmi va permite, promit să încerc să fiu alături de el în studio.

În fiecare săptămână, Robert va avea și câte un invitat, fie direct în studio, fie prin telefon (mai ales în cazul artiștilor din provincie). Dacă primul invitat am fost eu, săptămâna viitoare invitatul este Teddy Tudoroiu (foto stânga) și, sper eu, și Puiu Crețu. Vom vorbi despre un proiect foarte interesant ce vizează popularizarea muzicii folk în licee.

Albumul săptămânii la 7Folk

Rubrica pe care eu o voi realiza în cadrul emisiunii 7Folk de la Radio Seven se numește simplu Albumul săptămânii. Voi vorbi despre cele mai bune albume folk apărute în ultimii 10 ani (practic, de la înființarea ForeverFolk) și voi ilustra albumul cu una din piesele pe care le consider de referință de pe el.

De ce această rubrică? Pentru că eu cred că oamenii care încă mai compun, care încă scot albume și piese noi, merită să fie promovați. Nu neagă nimeni evergreen-urile, piesele de referință ale muzicii folk, dar dacă vrem să avem un viitor, e nevoie să punem toți umărul. Cum festivalurile nu se înghesuie să invite oamenii care scot albume, cum radiourile nu prea difuzează folk, am zis să dau o mână de ajutor.

Dacă în prima emisiune am vorbit despre albumul de debut Liviu Nechita, Dor de-acasă, în emisiunile următoare vom vorbi despre Alina Manole și Luna pătrată. În edițiile viitoare, albumele pe care le vom prezenta sunt Cosmin Vaman și Alexandra AndreiDrumul, Nicu Alifantis și Cântece de șemineu sau Adrian Berinde și Azil.

În concluzie: joi, ora 15:00, 7Folk la Radio Seven, pe 103,4 FM (dacă sunteți din București) sau www.7radio.ro

Post Author: Marius Matache

4 thoughts on “7folk la Radio Seven

  Daniel

  (15 September 2017 - 14:53)

  Bineinteles ca nu se promoveaza decat muzica de ‘imperechiat strutii” si artistii de “2 lei” care apar peste noapte. Sunt niste genuri muzicale foarte relaxante si care suna extrem de bine. Dar acum depinde de fiecare cam ce stie ce inseamna muzica cu adevarat si de la origini !

  Marius Matache

  (15 September 2017 - 22:27)

  @Daniel nu-i nimic, le aratam noi altceva 🙂

  […] 7Folk, emisiune realizată de Robert Tache și Marius Matache, Radio Seven (103,4 FM sau http://www.7radio.ro), ora 15:00. Invitatul săptămânii: Teddy Tudoroiu. detalii aici […]

  […] precis de pe 14 septembrie, sunt co-moderator al unei emisiuni dedicate muzicii folk, e vorba de 7Folk, la Radio Seven. În jumătate din emisiuni am anunțat public că suntem deschiși să difuzăm […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.