Lucruri simple – cronică de lansare

După 5 luni de dureri ale facerii și vreo 3-4  de meditație și concepție, constelația Alinei Manole are o nouă planetă: Lucruri simple. Albumul a fost adus în fața lunaticilor și iubitorilor de nopți luminate de muzici de suflet și din suflet, la Teatrul Nottara din București. Sală plină, lume bună, mulți prieteni, ingredientele perfecte pentru o seară de gală.

Lucruri simple Alina ManoleO seară în care Alina Manole s-a lecuit de folk. Nu, chitara nu a dispărut, nici mesajul, deci poate e totuși o urmă de folk, după standardele mele, dar band-ul Alinei poate sta oricând pe orice scenă de festival de jazz, oferindu-i artistei libertatea de a juca și de a trăi fiecare piesă. De a se bucura de propria ei muzică. Un album ce trebuie ascultat în tihnă, cu piesulici hazlii – Nu e panică – sau piese de pus creierul pe bigudiuri prin întrebări existențiale. Cu zâmbete și lacrimi, cu mâini strânse și îmbrățisări pasionale, chiar dacă, așa cum spune dirijorul lucrurilor simple, pe acest album nu se desparte nimeni.

Tot aseară, Alina Manole a dovedit că e om, extraordinar de frumos în imperfecțiunea ei de femeie ce iubește cu toată ființa ei. Da, nici ea nu a știut că un vers uitat sau o piesă reluată mai curând te ridică în inimile celor din față decât te îngroapă în critici de epigoni. A înțeles că nu te poți lupta cu absurdul, dar poți merge înainte pe drumul tău, indiferent câte piedici apar în drum. Să ne iertați dacă în muzică ne place mai tare destinația decât drumul, cel mai adesea e neasfaltat și la deal.

Sunt convins că oamenii din țară sunt nerăbdători să descopere albumul Lucruri simple, la fel cum sunt convins că artista își va dori să îl ducă în cât mai multe locuri. În perioada 1 – 10 iunie, acesta poate fi comandat cu autograf, exclusiv prin email, pe adresa: alina@alinamanole.ro. Mai multe detalii puteți obține din 1 iunie la cerere, la adresa de email de mai sus. Până atunci, lăsați artista să se bucure de povestea pe care, de azi, o trăiește. De azi, luna pătrată are alături o inimă de aur.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.