pAși de folk (ep. 9)

pAși de folk a ajuns la ep. 9, semn că devine, încet-încet, o tradiție. Astăzi, invitați sunt Mircea Vintilă, Leonard Constant, Daniel Julean și trupa COMA. Ce caută COMA? Cine e Leonard Constant? De ce Daniel Julean? Ce m-a determinat să îl aleg pe Mircea Vintilă? Haideți să vedem împreună, ascultând muzici faine într-un nou episod de pAși de folk.

Șoc și groază: Mircea Vintilă a împlinit în martie 2019 70 de ani! Da, oricum ar suna asta, dragul nostru corifeu a devenit, cu acte în regulă, septuagenar. Cu toate acestea, anul trecut a lansat o piesă nouă, o nouă colaborare cu un artist din altă zonă muzicală și anume Olly of Queens. Și vă spun sincer că m-a convins piesa ascultând-o live la Festivalul Flori pentru Suflet – Remember Florian Pitiș. Iar la început de sezon estival, de fugit la mare, piesa e perfectă: Batiscaf.

Cea de a doua propunere este o piesă folk, dar într-o variantă rock, a băieților de la COMA. De fapt, este modul nostru de a saluta proiectul colegilor de la RockFM, intitulat România are sânge de rocker. Piesa este Aproape liniște, a lui Nicu Alifantis. Vă invităm să ascultați nu doar această piesă, ci și celelalte coveruri realizate de byron sau Trooper. Și nu în ultimul rând, vă invităm să donați sânge!

Artistul arădean Daniel Julean tocmai a lansat albumul Amintiri târzii. De pe acest album vă propun să ascultăm piesa care încheie albumul, Cântec de noapte bună, pe versuri de Petre Don. Iar lui Daniel spor la promovat albumul prin cât mai multe concerte.

Ultima piesă vine de la Leonard Constant, un artist care cândva câștiga trofeul Festivalului Om Bun, dar care ulterior a dispărut din peisajul autohton, el locuind de mulți ani în Canada. Vă prezentăm azi însă o colaborare interesantă cu Nicu Alifantis, cu cel din urmă în calitate de textier. Poezia Binețe a apărut (sper să nu greșesc) în volumul Scrisori nedesfăcute, publicat de Ed. Nemira în 2014. O să încerc să vă prezint pe viitor din muzica lui Leonard Constant, mai ales că este unul care abordează frecvent poezia clasică, dar până atunci audiție plăcută.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.