Cand frica de intuneric dispare

Anul 2008 a adus o schimbare majora vis-à-vis de concertele care au avut loc. Trupe pe care multi le-au asteptat ani la rand cu sufletul la gura si-au facut intr-un final apartia, inundand stadioane cu public si decibeli. Formatii ca Metallica si Judas Priest au facut fanii muzicii de calitate sa dea buzna la casele de bilete.

Iar luna august a debutat cu concertul “Somehwere Back in Time” de la Iron Maiden pe stadionul Cotroceni. Imaginea de la cele doua intrari in stadion era una usor de prezis: o armata de jandarmi incercau sa organizeze o armata de fani cu tricouri cu Eddie (pentru necunoscatori, mascota trupei), in timp ce reporteritele forfoteau in jurul intrarii, dotate cu microfoane, explicau publicului telespectator “nestiutor” cu ce se mananca formatia ce urma sa concerteze. Intr-un final s-a facut intrarea, bine organizat si pazit, cum era de asteptat. In deschiderea Bestiilor au concertat Lauren Harris, fata basistului Steve Harris, fonatorul formatiei, si formatia romaneasca Trooper. Harris Jr nu a excelat, cazand in ordinar, dar Trooper s-au descurcat de minune, cu toate ca, la inceput au lasat impresia ca scena Maiden este un pic prea mare pentru ei. Dupa “Tari ca muntii” si “Strigat” au fost cantate, formatia a multumit pentru sansa pe care au primit-o, sansa pe care au asteptat-o timp de 13 ani, de a canta in deschiderea celebrei formatii.

Bruce Dickinson si Compania au preluat scena in jurul orei 8, au incalzit atmosfera pana la fierbere. Cele doua ecrane amplasate de-o parte si de alta a scenei au fost constant fixate pe Bruce care, desi putin albit, a alergat dintr-o parte in alta a scenei pe toata durata concertului, tinand aproape singur publicul antrenat. Fanii veniti din toate colturile tarii pentru mult asteptatul concert ul, au cantat impreuna cu formatia, melodii ca “Fear of the Dark”, “Run to the Hills”, “2 Minutes to Midnight” si multe altele.   Pe de alta parte, chitarile, basul si tobele s-au sincronizat permanent, cu precizia unui ceas elvetian, alternand solo-urile de chitara cu micile povestiri ale lui Bruce, intre melodii.  Stageset-ul ales pentru concert a fost unul cu motiv egiptean, care nu a fost doar un background, ci s-a miscat, s-a schimbat, s-a rotit si a fost modificat pe toata durata concertului.

Finalul concertului a venit la ora 11, membrii formatiei au disparut de pe scena, pentru a doua oara in acea seara, in aplauzele zgmotoase ale publicului, lasand tuturor senzatia unei seri minunate alaturi de muzica buna.

Pentru Forever Folk,
Radu Tudoroiu

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.