Povestitorii de la Sosea – luna decembrie

afis Povestitori decembrie

Proiectul “Povestitorii de la Sosea” are ca scop aducea in acelasi spatiu a celor care scriu si a celor care citesc. Un spatiu nu foarte formalizat (Clubul Taranului, de la MTR), in care autorii romani cei mai apreciati ai momentului vin sa lectureze in public. Intr -un mediu in care cititorii simt nevoia sa iasa din spatiul clasic al inalnirii cu autorul, intalnirile de la MTR aduc posibilitatea unor dezbateri mult mai vii si mai constructive decat clasicele discutii critice. Astfel, iubitorii de literatura, au posibilitatea sa cunoasca autorii in relatie cu propriile lor texte, sa le puna intrebari, sa descopere sensuri noi.

Dupa cum afirma si organizatorii, “Povestitorii de la Sosea este un proiect care isi propune sa aduca in fata publicului MTR, luna de luna, pe unii dintre cei mai apreciati scriitori romani”.

In luna decembrie, intalnirea ii va avea ca invitati pe Matei Florian si pe Filip Florian, iar moderator va fi Marius Chivu, si va avea loc marti, 8 decembrie, incepand cu ora 19.00 (la Clubul Taranului).

Matei Florian a publicat, alaturi de fratele său Filip Florian, romanul Baiuteii (Ed. Polirom, 2006), roman apărut deja în traducere în Polonia (Czarne) şi aflat în curs de publicare în Spania (Acantilado) şi Bulgaria (Plural Plus). De asemenea, a fost prezent cu pagini de proza in antologiile Povestiri erotice romanesti (Ed. Trei, 2007), Cartea cu bunici (Ed. Humanitas, 2008) şi Kortars roman irodalmi antologia (Nemzeti Tankonzvkiado Budapest, 2009). Adevăratul sau debut literar il reprezinta romanul Si Hams Si Regretel (Ed. Polirom, 2009).

Filip Florian a publicat, in 2008, romanul Zilele regelui. Romanul a fost distins cu premiul Manuscriptum (al Muzeului Literaturii Romane), ales Cartea anului la Colocviile romanului romanesc contemporan si inclus, pe pozitia a treia, in topul celor mai bune carti de literatura straina din Ungaria, in 2009. A sustinut lecturi publice la Berlin, Bonn, Frankfurt, Hamburg, Leipzig, Viena, Krems, Istanbul, Bratislava, Budapesta, Pecs, Cracovia, Varsovia, Torino, Venetia, Bologna, Stockholm si New York.

Post Author: Oana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.