EUROPAfest 2010 – muzica buna invadeaza Bucurestiul

Asa cum v-am obisnuit, incercam pe cat posibil sa va facem cunoscute evenimente muzicale (chiar si cele ce nu tin de muzica folk), evenimente culturale si nu numai. EUROPAfest imbina cultura si muzica intr-o saptamana incarcata de concerte, competitii  de muzica clasica si jazz, totul pentru a oferi o gama cat mai variata de muzica de calitate. Si cum un eveniment de amploare poate fi descris cel mai bine de sursa, va oferim mai jos comunicatul de presa al festivalului. De asemenea, va vom tine la curent cu desfasurarea festivalului, respectiv datele concertelor si artstilor participanti.

La fiecare editie EUROPAfest, o stare de bine invadeaza orasul – muzica live, artisti recunoscuti si evolutii de exceptie. Intre 7 si 13 mai, pe scenele Capitalei concerteaza peste 200 muzicieni din intreaga lume, oferind muzica blues, jazz, pop si clasica.

De 17 ani, EUROPAfest celebreaza spiritul european prin muzica si reprezinta cu succes Romania pe scena marilor festivaluri internationale. Astazi, evenimentul este considerat brand de tara. Din 2005, festivalul se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu.

Directorul festivalului, dl. Luigi Gageos declara ca „in ciuda perioadei dificile pe care o traversam, nu ne putem permite sa renuntam la performanta si calitate, cele doua coordonate pe care e construit EUROPAfest. De aceea, si in acest an, festivalul va oferi muzica de calitate, un melanj de blues, jazz, pop si muzica clasica, care va raspunde unor preferinte dintre cele mai diversificate”.

Asa cum si-a obisnuit publicul, sub sloganul Festivalul ofera! Tu alegi!, EUROPAfest propune o agenda greu de refuzat:

–       concerte de blues, jazz si pop, cu nume cunoscute ale scenei mondiale;

–       Bucharest International Jazz Competition – va oferi 100% jazz & more prin proiectele muzicale de exceptie prezentate de „crème de la crème” a noii generatii de jazz a lumii;

–       Caffe Festival vine in intampinarea celor care dorec sa se relaxeze la finalul unei zile trepidante, alaturi de prieteni, prin concerte in spatii neconventionale;

–       Jeunesses International Music Competition e dedicat iubitorilor muzicii clasice, in acest an prezentand intalniri muzicale cu pianisti de exceptie;

–       Gala EUROPAfest, o atmosfera festiva de celebrare a celor mai buni muzicieni din festival;

Intre 7 si 13 mai, festivalul promite seri de neuitat alaturi de mari muzicieni din Europa si SUA. Cand zici EUROPAfest, te gandesti la muzica buna, la atmosfera! Te gandesti la primavara!

Mai multe detalii puteti gasi accesand :

Post Author: Raluca

1 thought on “EUROPAfest 2010 – muzica buna invadeaza Bucurestiul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.