Ce pregateste folkul in continuarea lui 2010

LATER EDIT: Festivalul de la Arad va avea totusi loc! Detalii aici

Anul 2010 pare sa continue traditia lui 2009 in ceea ce priveste productivitatea muzicii folk. Daca in 2009 am avut UNDEMeteolancolie, Alina ManoleLuna patrata, Zoia Alecu – Carari de maciVasile SeicaruIn orasul cu floare de tei, Ovidiu MihailescuCipilica, Ducu Bertzi si Florian Pittis In concertRaul Carstea si Constantin NeculaeDelta lunara, Cristi CorcioveanuElegie, Plus NoiCantece crude, Ducu Bertzi – Colinde, colinde, dar si productii mai de granita precum Alexandru Andries si a sa Petala, 2010 se anunta la fel de bogat.

Dupa primele 3 luni, ne putem “lauda” cu Nicu Alifantis si ale sale Cantece de semineu, Victor Socaciu si Iedera, dar si best-of-ul Tapinarii, intitulat 2010 ani de folk alternativ. Nu mai devreme de ieri, 28 martie, la Timisoara, castigatorii Festivalului “Om Bun” 2009, Emil Kindlein si Daniel-Silvian Petre au lansat albumul Overdose.

Tot in acest an se afla in studio inregistrand pentru viitoarele albume sau in faza de masterizare sau chiar in faza de lansare iminenta Adrian Berinde (albumul atat de asteptat Azil, dar si un pachet tip “coffret” – reeditarea celor 5 albume precedente), Maria Gheorghiu, Florin Chilian (si albumul sau Autistul – Nu-l mai goniti pe Brancusi), Alexandru “Jimmy” Zarnescu (al carui album va purta numele de Pustoaica), Daniel Iancu sau Ovidiu Scridon. De asemenea, se preconizeaza editarea in luna aprilie a DVD-ului Ducu Bertzi si Florian Pittis In concert, in care mai apar Marius Batu si Mihai Nenita.

Nicu Alifantis pregateste si el “suplimente” la albumul Cantece de semineu: o editie pe vinil, pentru colectionari, si una filmata, pe DVD.

In materie de concerte, pe 2010 ne mai asteapta o serie de evenimente extrem de “apetisante” pentru publicul “consumator” de folk:

  • Cantece de semineu si Nicu Alifantis la Cinema Scala pe 19 aprilie (detalii aici);
  • Folk You 2010, 13 – 16 iulie, Vama Veche – deci 4 zile de concerte in loc de 3 si unde sunt zvonuri ca ar fi invitat si un artist strain…cin’ sa fie, cin’ sa fie :)… vom vedea;
  • Folk Maraton 2010, 10-11 octombrie, Bucuresti (reprogramat din 16-17 aprilie).

Momentan, putine informatii despre festivaluri-concurs. Se pare ca festivalul de la Arad ce avea loc de obicei in luna mai nu va mai avea loc anul acesta. Exista premisele ca iunie sa fie o luna plina a festivalurilor in zona Moldovei – Siret, Botosani, Suceava. Prima confirmare vine de la Ipotesti, unde va avea loc Festivalul National de Muzica Folk “Seri Melancolice la Ipotesti” (detalii aici).

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Ce pregateste folkul in continuarea lui 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.