Cantece in oglinda (Ep. 11)

Piesa Poate maine are o poveste extrem de interesanta. Este scrisa de Alexandru Andries, dupa One Too Many Mornings a lui Bob Dylan. Apare pe albumul Calul albastru al Adrianei Ausch (lansat in 2002), cu care “Alexe” colaboreaza in acelasi an la piesa Catalina/Care-i masina ta? de pe albumul Vecinele mele 1, 2, 3. Apoi, in 1999, este inclus pe albumul Alexandru Andries – Alb-negru (1999).

Adriana Ausch – Poate mâine
Alexandru Andrieș – Poate mâine

Iar intrebarea se naste firesc: a cui e piesa? a lui Dylan? a Adrianei? a lui Alexe? Adevarul e ca nici nu mai conteaza. Capodoperele sunt universale.

Seria de articole Cantece in oglinda isi propune sa va prezinte cate 2 piese care au aspecte in comun (cel mai frecvent textul), dar care sunt interpretate, in versiuni diferite, de 2 artisti diferiti. Nu ne propunem sa stabilim care din cele doua piese este mai buna, dar va invitam sa ne spuneti ce va place la una din variante.

P.S. Multumim Lianei pentru sugestie.

Post Author: Raluca

9 thoughts on “Cantece in oglinda (Ep. 11)

  flori

  (27 October 2010 - 20:43)

  mie imi place mai mult varianta Andries:)

  […] This post was mentioned on Twitter by Marius Matache, ForeverFolk. ForeverFolk said: Cantece in oglinda (Ep. 11) – http://tinyurl.com/373r4g9 […]

  liana

  (4 November 2010 - 15:50)

  Nu se poate pune o asemenea intrebare. Piesa ii apartine lui Bob Dylan. Traducerea versurilor in limba romana ii apartine lui Alexandru Andries.
  Atat Adriana cat si Andries isi pun amprenta stilului interpretativ propriu asupra piesei, (re)interpreteaza/adapteaza un cantec care ii apartine lui Dylan.
  Capodopere, necapodopere asemenea intrebari nu ar trebui sa isi puna un redactor muzical profesionist, fara suparare!

  Marius

  (4 November 2010 - 16:04)

  @Liana E normal ca piesa ii apartine lui Bob Dylan – era doar o exagerare voita. Doar incercam sa accentuez ce spui si tu: atat Adriana Ausch, cat si Alexandru Andries isi lasa amprenta pe versiunea lor de piesa.

  ...liana

  (12 November 2010 - 21:08)

  Sunt …liana (punctele de suspensie din fata fac diferenta intre mine, cea care am propus aceste cantece in oglinda, si cealalta liana, care este mai intransigenta decat as fi eu vreodata intr-un context ca cel de aici 🙂 ). Simpla (sau nu?) coincidenta de nume, dar nu si de persoane. Nu suntem una si aceeasi!
  Draga Marius, in loc de incheiere, iti multumesc ca ai luat in seama propunerea mea.

  ...liana

  (12 November 2010 - 21:30)

  Si, pentru ca mi-a atras de curand atentia, vin cu o noua propunere: “Delta lunara” interpretata de Raul Carstea si Constantin Neculae, respectiv de Victor Socaciu.

  Marius

  (13 November 2010 - 02:29)

  @…liana – si eu ma gandeam la “Delta Lunara” dar din lipsa de timp, fiind plecat foarte des din Bucuresti (de ex. acum sunt la Alba Iulia), nu am apucat. Deci, vom rezolva si acea piesa, cu aceleasi multumiri de rigoare 🙂

  Raluca

  (28 November 2010 - 17:35)

  As avea si eu o propunere la aceasta rubrica: “Mai lasa-ma” a lui Nicu Alifantis si “Lasa-ma…”, a celor de la Descantec :D.

  Raluca

  (28 November 2010 - 17:37)

  P.S. Am uitat sa precizez ca versurile aparțin lui Nichita Stanescu – “Viata mea se iluminează”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.