Cantece in oglinda (Ep. 17)

Si acest episod din Cantece in oglinda (ajuns iata la numarul 17, mai mult decat ne-am fi imaginat la inceput) prezinta un text – Mai lasa-ma – scris de un clasic – Nichita Stanescu – si transpus pe note de artisti din doua generatii diferite.

Despre varianta Nicu Alifantis cred ca e inutil sa mai discutam, este una din piesele de referinta ale muzicii folk romanesti. Cea de a doua apartine tinerilor artisti ieseni de la Descantec, intr-o interpretare live din Tabara Folk de la Calafat 2010. Daca au reusit sa pastreze nivelul ridicat al “ecranizarii muzicale” a textului, doar publicul poate spune.

Nicu Alifantis – Mai lasa-ma

Descantec – Mai lasa-ma

Seria de articole Cantece in oglinda isi propune sa va prezinte cate 2 piese care au aspecte in comun (cel mai frecvent textul), dar care sunt interpretate, in versiuni diferite, de 2 artisti diferiti. Nu ne propunem sa stabilim care din cele doua piese este mai buna, dar va invitam sa ne spuneti ce va place la una din variante.

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Cantece in oglinda (Ep. 17)

    vladut

    (23 March 2011 - 18:39)

    ba asa da. la mai multe realizari din partea tinerilor. din punctul meu de vedere copii tin sus stacheta. voci bune, instrumental lucrat si gandit, tehnica si filing. Bravos si tot asa sa o tineti. Cat mai multe melodii originale si sa fiti cat mai promovati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.