Acorduri de flamenco la București

Inceputul de primvara ne invita la ritmuri care cuprind muzica spaniola clasica, jazz, concerte si spectacole de dans, in cadrul celei de-a treia editii a festivalului de  flamenco clasic si noile sale genuri (III Festival de Flamenco Clásico y sus nuevos géneros 2012). Desfasurat intre 3 si 26 martie 2012, in mai multe spatii culturale ale Bucurestiului, festivalul va debuta la Teatrul National.

Dintre evenimentele festivalului mentionam:

  • recitalul de dans flamenco al companiei Belen Maya – de altfel, cel care va deschide festivalul. “În Solos, Belén Maya reuneste câteva dintre creatiile sale recente, pentru a ne oferi o perspectivă complexă a felului în care simte dansul flamenco. Prin intermediul acestor propuneri, ies în evidentă trăsăturile care-o definesc: tehnica rafinată, echilibrul între traditie si avangardă, lirism, charismă scenică, forta de a reînnoi gramatica flamenco-ului; dar, mai ales, disponibilitatea de a face ca dansul să ne vorbească despre ea însăsi: despre fragilitatea, temerile, plăcerile si dorintele ei.”  Concertul trupei La Shica (Elsa Rovayo) – dincolo de ritmuri flamenco, spectacolul este influentat de rock, funk sau rap, alaturi de dans, toate conducand spre un spectacol neobisnuit. Artista dezvolta un limbaj de sine-statator, cu influente clasice spaniole si modere de hip-hop, alaturi de dansul flamenco, iar formatia (un trio acustic) aduce influente din rock, funk sau jazz. Spectacolul va putea fi admirat la Sala Mare a Teatrului National, pe 4 martie;
  • Concerte de chitara sustinute de Pablo Sáinz Villegas (pe 10 si 11 martie), si un recital de pian al lui Jorge Federico Osorio:
  • Spectacolul de jazz-flamenco Intre doua lumi sustinut de duo Jorge Pardo&Isaac Turienzo;

Programul intreg al evenimentului il gasiti aici, iar biletele s-au pus in vanzare la casele de bilete ale salilor partenere: TNB, Filarmonica George Enescu, Sala ArCuB, Sala Radio. Evenimentul este organizat de Institutul Cervantes din Bucureşti si Ambasada Spaniei în România.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.